Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megdőlt a hóemberépítés világrekordja Szlovákiában

2007.02.12. Bata Attila

Megdőlt a hóemberépítés világrekordja Szlovákiában Igen érdekes világrekordot döntött meg egy csapat iskolás és néhány segítőkész turista a szlovákiai Velka Raca síterepén. Egy óra alatt közösen 361 darab olyan hóembert sikerült építeniük, amely megfelel a Guiness Rekordok szabályainak. A korábbi rekordot a szomszédos síterep lakosai tartották.

Szombaton körülbelül kétszáz iskolás gyűlt össze a lengyel-szlovák határ mentén található Velka Raca síterepén, hogy megdöntse a hóemberépítés hivatalos világrekordját. A szabályokban rögzített egy óra alatt az iskolásoknak 205 darab szabályos hóembert sikerült építeniük, de jelentős segítséget kaptak a rendezvényre kilátogató vállalkozó kedvű turistáktól, akik még további 156 darab hóembert építettek.

Végül is hivatalos rekordként 361 hóember fog szerepelni. A "szigorú" feltételek között szerepelt, hogy egy hóember nem lehet kisebb 120 centiméternél és a szemeit széndarabból, az orrát pedig természetesen répából kellett építeni. Ezzel a teljesítménnyel a szomszédos síterep, Remata-Handlova tavalyi teljesítményét adták át a múltnak. Az előző évben nekik "csak" 78 darab hóembert sikerült építeniük.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.