Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Osztrák körkép: hol lehet még síelni?

2007.04.16. Stánicz Balázs

Osztrák körkép: hol lehet még síelni? Az elmúlt hétvégével a legtöbb osztrák síparadicsomban véget ért a szezon. A vorarlbergi Golm síterepére vasárnap kétezren látogattak ki. Ugyanakkor Ausztria más részein a napon 30 fokot mértek, így néhányán inkább a strandolást és a fürdést választották, igaz a tavak még jéghidegek.

Kora nyárias hőmérsékletek ide vagy oda, a nyugati szomszédunknál még mindig lehet síelni, és hiba lenne azt hinni, hogy kizárólag csak a gleccsereken.

Hozzánk legközelebb Hochkar tart továbbra is nyitva, azonban idén szakítanak a hagyományos május elseji zárással. Így a most következő vasárnapon (április 22.) zárnak, az enyhe hőmérsékletek miatt még az is csoda, hogy egyáltalán lehet itt síelni. Az üzemelő pályákon azonban meglepően jók a hóviszonyok.

Salzburg tartományban Obertauern és Sportgastein lejtőit szelhetjük még, egészen május 1-ig. Sportgasteinen április 24-től 15 év alatt ingyenes lesz a síbérlet.

Karintiában először lehet Heiligenbluton május 6-ig síelni. A csodálatos síközpontban a fallbichli oldal lesz nyitva a vadonatúj Panoramabahn kabinosával és a Viehbühel csákányossal illetve  a hozzátartozó lejtőkkel. A sípályákat a Schareckbahn kabinossal közelíthetjük meg, így autónkkal a középállomásig fel kell mennünk, majd irány a hegy a Schareckbahnnal. Április 21.-én Heilgenbluton ingyen lehet síelni!
Ausztria legnaposabb tartományában még Turracher Höhén járnak a felvonók, itt a munka ünnepén tervezik a szezonzárást.

Tirolban már többen várják a kései síelés és hódeszkázás szerelmeseit. Május elsejéig csúszhatunk Hochfügenen (Hochzillertal), Ischgl lejtőin, Stubenben (Arlberg), Obergurg-Hochgurgl síparadicsomban.
Április 22-ig tart a síszezon az Arlberg sírégió javarészén (St Anton, Lech-Zürs), továbbá Kühtaion és Serfaus-Fiss-Ladisen.

Vorarlbergen Hochjoch-Schruns síterepen egészen április 22-ig élvezhetjük a csodálatos napsütést és a firnhavat.

A szezon ezen időszakában olcsóbbak a síbérletek és a szállások, továbbá nagyon sok síterep soha nem látott akciós csomagokat kínál!

Aki inkább gleccserpárti, az nyolc gleccsersíterep közül választhat. Érdemes viszont arra ügyelni, hogy Mölltal május 13-án bezár, majd júniusban nyit újra, azok számára akik a legforróbb hónapokon sem tudják a téli sportokat nélkülözni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.