Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Több osztrák síparadicsom is hamarabb zár be

2007.04.27. Stánicz Balázs

Több osztrák síparadicsom is hamarabb zár be A kitartóan meleg időjárás a legfőbb ellensége a még ilyentájt is üzemelő, "alacsonyabb" (nem gleccseren fekvő) síterepeknek. Hochkar idén szakított a hagyománnyal, és április 22-én bezárt május elseje helyett. Most ugyanerre kényszerül a Ziller völgyében fekvő Hochfügen is.

A március végi havazások után nagyon bizakodtak a helyiek, de azt ők sem tudták, hogy pár héten belül tavasz helyett a nyár köszönt be, és mindez áprilisban. Különösen drasztikus volt a hóolvadás Húsvét után, majd a meleg ezen a héten újonnan támadja a tiroli síparadicsomot. A legfőbb gond az éjszakai fagyok hiánya, így a 45. "Seilrennen"-t, amit május elsején szoktak megrendezni is le kellett mondani.

A tervezettnél korábban zárt be Turracher Höhe, itt tegnap lehetett egy utolsót síelni. "Mindent megpróbáltunk, de a rendkívüli meleg kifogott rajtunk." - mondta a karintiai síközpont üzemeltetője.

Az "ősidők" óta megbízható haváról ismeretes Obertauern is térdre kényszerült az áprilisi nyárral szemben. Először május 6-án akartak zárni, majd előbbre hozták május elsejére. Azonban a héten kiderült, hogy ez legnagyobb igyekezetük ellenére sem fog sikerülni, így április 29.-ével vége az idei, egyébként meglehetősen sikeres szezonnak. Obertauernen jelenleg a Zehnerkar és Gamsleiten felvonók üzemelnek, illetve a hozzátartozó pályarendszer egy része (ha Tweng felől közelítjük meg a hágót, akkor ez a síparadicsom bal oldala).

A gleccsersíterepeket leszámítva még hősiesen tartja magát Ischgl, Sportgastein, Heiligenblut és az Arlberg régió néhány sípályája, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ő esetükben magasabb sícentrumokról van szó.

Ischglben a mai nap folyamán a legnagyobb gondot egy kisebb erdőtűz okozta, köszönhetően az emberi felelőtlenség iskolapéldájának. Egy könnyelmű vendég ugyanis nemes egyszerűséggel a cigarettacsikkjét kihajította az egyik kabinosból, minek folytán az aljnövényzet lángra lobbant. A nagy erőkkel kiérkező tűzoltóknak rövid időn belül sikerült a tüzet lokalizálni, majd végleg eloltani.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.