Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Több osztrák síparadicsom is hamarabb zár be

2007.04.27. Stánicz Balázs

Több osztrák síparadicsom is hamarabb zár be A kitartóan meleg időjárás a legfőbb ellensége a még ilyentájt is üzemelő, "alacsonyabb" (nem gleccseren fekvő) síterepeknek. Hochkar idén szakított a hagyománnyal, és április 22-én bezárt május elseje helyett. Most ugyanerre kényszerül a Ziller völgyében fekvő Hochfügen is.

A március végi havazások után nagyon bizakodtak a helyiek, de azt ők sem tudták, hogy pár héten belül tavasz helyett a nyár köszönt be, és mindez áprilisban. Különösen drasztikus volt a hóolvadás Húsvét után, majd a meleg ezen a héten újonnan támadja a tiroli síparadicsomot. A legfőbb gond az éjszakai fagyok hiánya, így a 45. "Seilrennen"-t, amit május elsején szoktak megrendezni is le kellett mondani.

A tervezettnél korábban zárt be Turracher Höhe, itt tegnap lehetett egy utolsót síelni. "Mindent megpróbáltunk, de a rendkívüli meleg kifogott rajtunk." - mondta a karintiai síközpont üzemeltetője.

Az "ősidők" óta megbízható haváról ismeretes Obertauern is térdre kényszerült az áprilisi nyárral szemben. Először május 6-án akartak zárni, majd előbbre hozták május elsejére. Azonban a héten kiderült, hogy ez legnagyobb igyekezetük ellenére sem fog sikerülni, így április 29.-ével vége az idei, egyébként meglehetősen sikeres szezonnak. Obertauernen jelenleg a Zehnerkar és Gamsleiten felvonók üzemelnek, illetve a hozzátartozó pályarendszer egy része (ha Tweng felől közelítjük meg a hágót, akkor ez a síparadicsom bal oldala).

A gleccsersíterepeket leszámítva még hősiesen tartja magát Ischgl, Sportgastein, Heiligenblut és az Arlberg régió néhány sípályája, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ő esetükben magasabb sícentrumokról van szó.

Ischglben a mai nap folyamán a legnagyobb gondot egy kisebb erdőtűz okozta, köszönhetően az emberi felelőtlenség iskolapéldájának. Egy könnyelmű vendég ugyanis nemes egyszerűséggel a cigarettacsikkjét kihajította az egyik kabinosból, minek folytán az aljnövényzet lángra lobbant. A nagy erőkkel kiérkező tűzoltóknak rövid időn belül sikerült a tüzet lokalizálni, majd végleg eloltani.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.