Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Találkozás Kasper úrral, a FIS elnökével

2007.05.23. Bata Attila

Találkozás Kasper úrral, a FIS elnökével A www.skihungary.hu oldalon olvasható egy hosszabb interjú, amelyben a Nemzetközi Sí Szövetség svájci elnöke fejti ki véleményét néhány a versenysporttal kapcsolatos aktuális kérdésben. A beszélgetést a múlt heti nemzetközi sportújságíró kongresszuson készítette Dobor Dezső, a Magyar Sí Szövetség főtitkára.

Kasper az előző szezonnal kapcsolatban megjegyzi, hogy az enyhe időjárás hatalmas károkat okozott a sísportnak, a sportszergyártóknak, a versenyzőknek és éreztette hatását a turizmusban is. A kedvezőtlen szezon ellenére sikerült az idei alpesi világbajnokság összes futamát megrendezni.

A beszélgetésben szó esik a közeli jövő lehetséges változásairól. Egyrészt már túl sok a verseny, sokan csökkentenék a futamok számát, ugyanakkor a feltörekvő országok (pl. Oroszország, Bulgária, Korea, és Japán) már nagyon szeretnének Világkupa versenyeket rendezni.

Kasper ma már békülékenyebbnek látszik a női síugrókkal mint korábban. Korábbi ellenkezéseinek is köszönhetően a női síugrás nem szerepelhet a 2009-es világbajnokság műsorán, és ennek következménye, hogy nem lesz női síugrás a 2010-es Olimpián sem. Úgy tűnik, hogy a sportág népszerűségének növekedése és a versenyzők tiltakozása még a síelés mindenható urának véleményét is megváltoztatta.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.