Menü ≡

Hermann Maier hamarosan távozik az Atomic-tól?

2007.05.12. | Szerző: Bata Attila
Hermann Maier hamarosan távozik az Atomic-tól? Az osztrák lapokban napvilágot látott hírek szerint nagy az esélye annak, hogy Hermann Maier elhagyja az Atomic csapatát és jövőre a Head sportszergyártó termékeivel fog versenyezni. Maier jelenleg is az osztrák gleccsereken teszteli a Head léceit, elmondása szerint még ebben a hónapban megszületik a döntés.
h i r d e t é s

A harmincnégyéves osztrák számára igazi csalódás volt az előző szezon, a Világkupa összetettben csak 19. helyezést érte el. Szerződése, amely korábbi csapatához kötötte április 30-án lejárt, azóta Maier szorgalmasan teszteli a Head léceit. Az osztrák szövetség az augusztusi edzőtáborig adott haladékot Maiernek, hogy valamelyik csapathoz aláírjon, de ez valószínűleg már májusban el fog dőlni.

Láthatóan az Atomic nem akarja mindenáron megtartani egyik legismertebb sportolóját.  Ugyan újabb kétéves szerződést ajánlottak fel számára, de vélhetően rosszabb feltételekkel, mint a korábbiak. Az Atomic szerint a tavaly elért 41 Világkupa győzelmük egy fantasztikus teljesítmény volt, és az idei szezonban már 30 első hellyel is nagyon elégedettek lennének. Számos tehetséges fiatal versenyzőjük van, és az Atomic pénzügyi lehetőségei sem végtelenek - szólt a finom üzenet Maiernek.

Amennyiben Maier a Head mellett dönt, akkor újból csapattársa lehet az amerikai Bode Millernek, akivel korábban az Atomic-nál is versenytársak és vetélytársak voltak. Az Atomic a tavalyi szezonban nagy fölénnyel uralta a győzelmi statisztikákat a női mezőnyben. A férfi versenyeken, főleg a gyors számokban, gyakran megszorongatta őket a Head. Maier leigazolásával a Head eredményességben is közelebb kerülhetne az Atomic-hoz.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »