Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Találkozás Kasper úrral, a FIS elnökével

2007.05.23. Bata Attila

Találkozás Kasper úrral, a FIS elnökével A www.skihungary.hu oldalon olvasható egy hosszabb interjú, amelyben a Nemzetközi Sí Szövetség svájci elnöke fejti ki véleményét néhány a versenysporttal kapcsolatos aktuális kérdésben. A beszélgetést a múlt heti nemzetközi sportújságíró kongresszuson készítette Dobor Dezső, a Magyar Sí Szövetség főtitkára.

Kasper az előző szezonnal kapcsolatban megjegyzi, hogy az enyhe időjárás hatalmas károkat okozott a sísportnak, a sportszergyártóknak, a versenyzőknek és éreztette hatását a turizmusban is. A kedvezőtlen szezon ellenére sikerült az idei alpesi világbajnokság összes futamát megrendezni.

A beszélgetésben szó esik a közeli jövő lehetséges változásairól. Egyrészt már túl sok a verseny, sokan csökkentenék a futamok számát, ugyanakkor a feltörekvő országok (pl. Oroszország, Bulgária, Korea, és Japán) már nagyon szeretnének Világkupa versenyeket rendezni.

Kasper ma már békülékenyebbnek látszik a női síugrókkal mint korábban. Korábbi ellenkezéseinek is köszönhetően a női síugrás nem szerepelhet a 2009-es világbajnokság műsorán, és ennek következménye, hogy nem lesz női síugrás a 2010-es Olimpián sem. Úgy tűnik, hogy a sportág népszerűségének növekedése és a versenyzők tiltakozása még a síelés mindenható urának véleményét is megváltoztatta.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.