Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Dopping: millió dolláros büntetés az osztrákoknak

2007.05.24. Bata Attila

Dopping: millió dolláros büntetés  az osztrákoknak Az osztrák Olimpiai Bizottság csinos kis büntetést kapott a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól. Pontosan egy millió dollárt kell az osztrákoknak befizetni, amiért a 2006-os torinói Olimpián számos versenyzőjük és kísérőjük doppingvétséget követett el. Hat versenyzőt tiltottak el örökre a versenyektől.

Az osztrák Olimpia Bizottságot teszik felelőssé a torinói Olimpia osztrák doppingbotrányaiért. Az Olimpiai Bizottság pedig a felelősséget továbbhárítva az osztrák Sí Szövetséget hibáztatja a kínos eseményekért, olyannyira, hogy a kiadott nyilatkozatuk szerint a sí szövetség viselkedése aláásta az olimpiai mozgalom tekintélyét.

Többek között azzal vádolják meg a sí szövetséget, hogy nem tettek semmit annak érdekében, hogy a 2002-ben már dopping miatt lebukott egykori edzőt, Walter Mayer-t távol tartsák a nemzeti csapattól, és ezáltal közreműködtek abban, hogy a 2002-es kínos események újra megismétlődhettek.

Általában a doppingolókat pozitív tesztek alapján szokták elítélni, de most az osztrák csapat tagjait közvetett bizonyítékok alapján ítélték el. Az Olimpia ideje alatt az ellenőrök bejelentést kaptak, hogy a korábban lebukott osztrák edzőt látták a versenyzők szálláshelyének közelében, így az ellenőrök azonnal razziát tartottak osztrákok szálláshelyén, ahol vérkészítményeket, fecskendőket, orvosi műszereket és doppingszerek hatalmas arzenálját találták.

Az osztrák edző elmenekült a helyszínről, később csak egy rendőrségi úttorlasszal tudták megállítani és elkapni miután átlépte az osztrák határt. Két biatlonost és négy sífutót örökre eltiltottak a versenyzéstől. A két biatlon versenyző már abbahagyta pályafutását, a négy sífutó pedig fellebbezett az ítélet ellen.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.