Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mától hóágyúznak a Sziklás-hegység síterepén

2007.09.19. Bata Attila

Mától hóágyúznak a Sziklás-hegység síterepén Bár az idei európai szeptemberi havazás mind nagyságában és időpontjában is megelőzte az észak-amerikai hópihéket, azért odaát sem tétlenkednek. Ma este ünnepélyesen megkezdik a hóágyúzást a Sziklás-hegységben található Loveland síterepén.

Már hetek óta forog a számláló a síterep weboldalán, amely a hóágyúzás megkezdéséig hátralévő időt mutatja. Vélhetően nem jön közbe semmi rendkívüli, és akkor helyi idő szerint szerda este beindulnak a hóágyúk és megkezdődik a hógyártás Észak-Amerika egyik legkorábban síelhető síterepén.

Az időjárással valószínűleg nem lesz gond, hiszen hétfőn az egész Sziklás hegységben lehullott a szezon első mérhető mennyiségű hava. Érdekes, hogy a hidegebb hőmérsékletek, a havas hegycsúcsok látványa egyre több helyi lakosban tudatosította, hogy hamarosan itt a tél, és rekordmennyiségű szezonbérletet adtak el az előző napokban. A helyi lifttársaság nem is mulasztotta el világgá kürtölni ezt a hírt, így vélhetően még több bérlet fogy a közeli napokban.

Loveland évek óta hatalmas küzdelmet vív a közeli Arapahoe Basin terepével, hogy melyik síterep nyit ki először a szezonban. Az egy-két pályán lehetővé tett korai síelés még messze van az igazitól, de hatalmas reklámot jelent egy olyan országban, ahol mindenki első akar lenni valamiben. A tavalyi versenyt Arapahoe Basin nyerte miután már október 13-án üzemeltek, Loveland egy nappal maradt le.

A Sziklás hegységben hagyományosan korán nyitnak a síterepek. Az idei szezonban is novemberi nyitásról beszélhetünk. November 9-én nyit Breckenridge és Keystone, egy héttel később Vail, és november 21-én a szomszédos Beever Creek.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.