Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kijelölték az osztrák csapatot a söldeni versenyre

2007.10.18. Bata Attila

Kijelölték az osztrák csapatot a söldeni versenyre A következő hétvégén rendezik meg az idei Világ Kupa sorozat első versenyét a söldeni gleccseren. Az osztrák férficsapatot már kijelölték, amelynek az egyik érdekessége, hogy a jelenleg gyenge formát mutató Hermann Maier is tagja a csapatnak. A női csapatot holnap hirdetik ki, itt már hét versenyző helye biztos.

A szerdai időmérő edzések után Toni Giger, az osztrák férfi válogatott edzője kijelölte azt a tíz versenyzőt, akik jövő héten képviselik az osztrák színeket a szezon első versenyén. A felmérő versenyeken főleg a fiatal versenyzők tettek ki magukért, de hiába előzték meg az idősebbeket, a csapatösszeállításnál nem ez döntött.

A hétfőn Söldenben megrendezett időmérőkön Hermann Maier a legjobb tízbe sem tudott bekerülni egyik futamban sem, ennek ellenére töretlen a bizalom a legutóbbi söldeni verseny győztese iránt. A pitztali gleccseren tegnap megtartott újabb háziversenyen már csak a tizedik csapattag személye volt kérdéses.

A kapitánynak nem volt könnyű dolga, hiszen a korábbi edzéseken rendszerint a legjobban szereplő Schörghofer és Baumann között kellett választania. Végül is a 24 éves filzmoosi Schörghofer indulhat a söldeni gleccseren élete második óriásműlesikló versenyén.

Az osztrák férfi csapat a következő összeállításban indul Söldenben: Stephan Görgl, Christoph Gruber, Matthias Lanzinger, Hermann Maier, Mario Matt, Benjamin Raich, Hannes Reichelt, Mario Scheiber, Rainer Schönfelder, és Philipp Schörghofer.

A szerdai edzéseken Schönfelder érte el a legjobb időt mindkét futamban. Stephan Görgl hosszú sérülés után tér vissza az osztrák csapatba. Raich és Matt egyenletes teljesítményt nyújtott az időmérőkön, szinte az összes alkalommal az élmezőnyben végeztek.

A női csapat végleges névsorát holnap jelölik ki. Az előző évben a női mezőnyt uraló osztrák csapatban a következő hét versenyző helye már biztos a jövő heti versenyen: Nicole Hosp, Kathrin Zettel, Andrea Fischbacher, Marlies Schild, Michaela Kirchgasser, Elisabeth Görgl és Anna Fenninger.

Frissítés - 2007.10.19.
Végleges a női csapat is, Alexandra Meissnitzer, Stefanie Köhle és Eva-Maria Brehm a további három versenyző.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.