Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kijelölték az osztrák csapatot a söldeni versenyre

2007.10.18. | Szerző: Bata Attila
Kijelölték az osztrák csapatot a söldeni versenyre A következő hétvégén rendezik meg az idei Világ Kupa sorozat első versenyét a söldeni gleccseren. Az osztrák férficsapatot már kijelölték, amelynek az egyik érdekessége, hogy a jelenleg gyenge formát mutató Hermann Maier is tagja a csapatnak. A női csapatot holnap hirdetik ki, itt már hét versenyző helye biztos.

A szerdai időmérő edzések után Toni Giger, az osztrák férfi válogatott edzője kijelölte azt a tíz versenyzőt, akik jövő héten képviselik az osztrák színeket a szezon első versenyén. A felmérő versenyeken főleg a fiatal versenyzők tettek ki magukért, de hiába előzték meg az idősebbeket, a csapatösszeállításnál nem ez döntött.

A hétfőn Söldenben megrendezett időmérőkön Hermann Maier a legjobb tízbe sem tudott bekerülni egyik futamban sem, ennek ellenére töretlen a bizalom a legutóbbi söldeni verseny győztese iránt. A pitztali gleccseren tegnap megtartott újabb háziversenyen már csak a tizedik csapattag személye volt kérdéses.

A kapitánynak nem volt könnyű dolga, hiszen a korábbi edzéseken rendszerint a legjobban szereplő Schörghofer és Baumann között kellett választania. Végül is a 24 éves filzmoosi Schörghofer indulhat a söldeni gleccseren élete második óriásműlesikló versenyén.

Az osztrák férfi csapat a következő összeállításban indul Söldenben: Stephan Görgl, Christoph Gruber, Matthias Lanzinger, Hermann Maier, Mario Matt, Benjamin Raich, Hannes Reichelt, Mario Scheiber, Rainer Schönfelder, és Philipp Schörghofer.

A szerdai edzéseken Schönfelder érte el a legjobb időt mindkét futamban. Stephan Görgl hosszú sérülés után tér vissza az osztrák csapatba. Raich és Matt egyenletes teljesítményt nyújtott az időmérőkön, szinte az összes alkalommal az élmezőnyben végeztek.

A női csapat végleges névsorát holnap jelölik ki. Az előző évben a női mezőnyt uraló osztrák csapatban a következő hét versenyző helye már biztos a jövő heti versenyen: Nicole Hosp, Kathrin Zettel, Andrea Fischbacher, Marlies Schild, Michaela Kirchgasser, Elisabeth Görgl és Anna Fenninger.

Frissítés - 2007.10.19.
Végleges a női csapat is, Alexandra Meissnitzer, Stefanie Köhle és Eva-Maria Brehm a további három versenyző.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 185 vendég és 11 regisztrált felhasználó látogatja.