Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

2007/2008-as újdonságok a közeli osztrák terepeken

2007.11.23. Stánicz Balázs

Az osztrák határhoz közelebb fekvő síterületeken folyó építkezéseket a szokásosnál is nagyobb figyelemmel kísérjük. Az alábbi összeállításból is látszik, hogy a gyenge tavalyi szezon ellenére, Lackenhof, Hochkar, Gemeindealpe, Annaberg, és Joglland pályáin sem tétlenkedtek az idén az üzemeltetők.
Lackenhof
Lackenhof

Lackenhof - Ötscher

Ötscheren a tavaly megépített négyüléses és ennek az aljában felhúzott Ötschertreff étterem után idén a hóágyúrendszer és a pályák jutnak szerephez. Először is az 5-ös feketepálya (Kleine Ötscherpiste) felső részénél egy kis enyhe síutat építenek a kezdőbb síelők számára, így azok könnyebben el tudják érni a Distel lejtőt (térképen 3-as), ahol a felső részt kiszélesítik.
Továbbá új hóágyúkat és vízhűtőtornyokat vásárolnak, ezáltal az Ötscher lejtőit még hamarabb be lehetne havazni. Sajnos a Nagy Ötscher sípályáin továbbra sem építik ki a hóágyúrendszert. Azonban komfort terén is lesznek némi változások, nevezetesen ún. Handfree zone-t kapnak a felvonók aljában a beléptető kapuk, így a síbérlet elővétele a zsebünkből többé már a múlté, azokon érintés nélkül haladhatunk át.
A versenyzők számára lehet fontos, hogy az Ötscher Síiskola és a síközpont kooperációjának eredményeként egy tréning központot hoznak létre, ahol professzionális keretek mellett egy elkerített versenypályán javíthatják a technikájukat. A korábban beharangozott Bergl irányába történő terjeszkedés jelenleg nem élvez prioritást.

Göstling - Hochkar

Hochkaron a pályakezelő gépeknek épül egy új garázs, továbbá a hochkari funparkot fogják bővíteni. Ami a távolabbi terveket illeti, igaz ezeknek részben már idén meg kellett volna valósulniuk.

Az egészen a völgyig vezető lesiklópályát elnapolták, viszont a környezetvédelmi szempontokat teljesítették, így a madárvédelmi zónát is sikerült áthidalniuk, kikerülniük. A megvalósulásához az anyagiak hiányoznak. Szintén anyagi okok miatt nem épül meg a tervezett étterem és a síbusz-szerviz, továbbá a völgyben a parkolóterületek létrehozása. Elmondták, hogy jelenleg utóbbi két projekt - a síbuszok indítása és parkolók kialakítása a völgyben - élvez elsőbbséget, így amennyiben a pénzügyi háttér is rendelkezésre áll, akkor elkezdik ezen beruházások véghezvitelét.

Mitterbach - Gemeindealpe

A szomszédos Gemeindealpén a meglévő hóágyúrendszert fejlesztik, de a legfelső pályákon továbbra se építik ki azt, holott a tavalyi szezon bebizonyította, hogy odafenn bizony nagy szükség lenne a műhavazásra. A Wiesmath felvonó - hasonlóan az előző évekhez - az idén sem készül el.

Annaberg

Tavaly megépült az egész ország leghosszabb fedett szőnyegfelvonója, ami mellett lévő gyakorlópálya méltán vívta ki népszerűségét a kezdő síelők körében. Menetközben garantáltan nem fog elfáradni a karunk és a sílécek sem gabalyodhatnak össze, hiszen egy futószalag szállít minket a magasba. Az annabergiek úgy gondolták, hogy az itteni tanulópályát tovább fejlesztik, így 2007 decemberétől már villanyfényben is belekóstolhatunk a téli sportok elsajátításába, ugyanis a szelíd lejtő mellé reflektorokat szerelnek.

Lackenhofhoz hasonló itt sem kell már a síbérleteket az automatákba dugdosni, hiszen a rendszer automatikus érzékeli síjegyünket, a kapu zöld utat ad, és már indulhatunk is a felvonóhoz.

St Jakob im Walde (Joglland)

A kis jogllandi síterepen is lesznek változások. Nevezetesen bővítik a funparkot, kiszélesítik a szlalompályát és a már meglévő hóágyúrendszert két új hóágyúval bővítik.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Waldhäuschen apartman
2023-ban felújított romantikus 60 nm-es házikó az Erlaufsee közelében, az erdő szélén, a Bartelbauer Gasthof üzemeltetésében. A Gasthof és a Mariazell-St. Sebastian-i sípálya 1,9 km-re található a házikótól.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
R&R Residenzen Hotel
Igényes, modern 4 csillagos szálloda wellness részleggel Mitterbach am Erlaufsee központjában, gyalogosan mindössze 450 méterre Gemeindealpe síterepétől! Mariazell: 3,5 km, Annaberg: 17 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bartelbauer panzió csillagcsillagcsillag
Családi vezetésű panzió a St. Sebastiani gyakorlólift és négyüléses lift közvetlen szomszédságában, félpanziós ellátással, játszószobával. Igény esetén 2-5 fős apartmanok is foglalhatóak a melléképületben, 70 m-re a panziótól.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.