Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Egyre népszerűbbek a makedón síterepek

2008.01.12. Bata Attila

Talán kissé nehéz elképzelni, de a tőlünk jóval délebbre található Makedóniában is lehet síelni, sőt az ország egyik legnagyobb síterepét, Popova Sapkát, ellepték a vendégek az újévi ünnepek táján. Körülbelül tízezer síelő és hódeszkás érkezett erre a makedón síterepre, a legtöbbjük külföldről.
Popova Sapka
Popova Sapka

A szálláshelyeken már nem jutott üres ágy a későn érkezőknek. A vendégeket elsősorban az alacsony árak csábítják erre a síterepre, hiszen egy napijegy összesen 10 euróba kerül, míg a hotelekben teljes panzióval csak 25 euróba kerül egy nap egy személynek.

Popova Sapka a Shar Planina hegységben található, a fővárostól, Skopjétól 50 kilométerre. Síterepet főleg Albániából és Koszovóból érkező turisták keresik fel. Shar Planina hegység a Makedóniában található három magashegység egyike, a Bistra és Korab hegységek mellett.

Popova Sapkán kívül még jelentősebb síterepnek mondható Mavrovo és Krusevo is, de mindenekelőtt a hatalmas fejlesztéseket beígérő Kozuf síterepe érdemel említést. Az utóbbi a görög-macedón határon fekszik és 80 millió dolláros fejlesztésbe fogtak, amellyel a tervek szerint 2009 végére szeretnének végezni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.