Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Már büntetik az ittas síelőket a bolgár pályákon

2008.01.18. Bata Attila

Már büntetik az ittas síelőket a bolgár pályákon Pontosabban a pamporovói pályákon érhet bárkit az a kellemetlenség, hogy a pályarendőrség egy alkoholszondát fog elé tartani. A helyiek nem vesztegetik az időt, a tavalyi év végén állították fel a pályák rendjére vigyázó külön csapatot, és az idei évtől már komoly büntetéssel sújtják az ittas síelőket.

Tavaly decemberében síoktatókból verbuválta a helyi önkormányzat a pályák rendjét felügyelő háromfős csapatát, de idén január elsejétől már európai mértékkel mérve is komoly újítást vezettek be. A pályarendőröknek ezentúl joguk van az ittas síelőket és hódeszkásokat megbírságolniuk akár a helyszínen is.

A büntetés nagysága akár elérheti a 300 bolgár levát is (kb. 40.000 forint). A pályarendőrök nem csak a síelőket bírságolhatják meg, hanem a motoros szánok vezetőit is, sőt azért is büntetés jár, ha valaki a motoros járművel letér a kijelölt útvonalról. A döntés egybevág számos alpesi ország jelenlegi elképzeléseivel. A pamporovói rendelkezéshez hasonló tervekről érkeznek jelentések Svájcból is, ahol egyre inkább szorgalmazzák sebességkorlátozás bevezetését a pályákon.

Pamporovó egyébként remek kis havat kapott az év elején, úgyhogy az összes pálya nyitva van és az összes lift jár. Csak aztán óvatosan az alkohollal. Vélhetően lesz dolguk a pályarendőröknek, hiszen a bulgáriai síelés Nyugat-Európában azért is nagyon népszerű, mert az alkohol itt töredékébe kerül, mint az Alpokban. Ha így nézzük az új rendeletet, akkor még komoly hátrányokkal is járhat a jövőben, hiszen számos turistát elriaszthat.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.