Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Könnyen elveszhetnek a gyerekek a sípályákon

2008.02.13. | Szerző: Bata Attila
Könnyen elveszhetnek a gyerekek a sípályákon Az olasz Val Gardena síterepén működő rendőrség felhívást tett közzé, amelyben arra kérik a szülőket, hogy fokozottabban vigyázzanak gyermekeikre, hiszen szezononként 25-30 gyermeket veszítenek el a síterep zsúfoltságában, akiket később a hatóságoknak kell "visszajuttatniuk" a figyelmetlen szülőkhöz.
h i r d e t é s

A helyi rendőrség szerint ez a szám már túlságosan magas ahhoz, hogy egyedi és kivételes esetekről lehessen beszélni. Nagyon sokszor előfordul, hogy a síterep forgatagában a gyerekek eltávolodnak szüleiktől vagy kísérőiktől, amely könnyen előfordulhat, hiszen a gyermekek számára kevésbé megkülönböztethetőek az egyformának tűnő síruhák, síszemüvegek vagy sapkák.

Az elveszett gyerekek rendszerint a helyi rendőrség irodáiban kötnek ki, ahonnan nem egyszerű őket visszajuttatni a szüleikhez. Külföldiek esetében a nyelvi nehézség már kapásból megnehezíti a szülők gyors beazonosítását, de a sírásban kitörő olasz gyerekek esetében sincs könnyű dolguk a rendőröknek.

A beazonosítást nagyon megnehezíti, hogy a gyerekek - természetesen - nem tudják megadni a szállásuk nevét vagy címét, ilyenkor fényképekkel próbálnak eredményt elérni a jelenséghez egyre jobban hozzáedződő helyi rendőrök. A legutóbbi eset a múlt héten történt, amikor egy tíz éves fiú veszett el a pálya forgatagában.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »