Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Könnyen elveszhetnek a gyerekek a sípályákon

2008.02.13. Bata Attila

Könnyen elveszhetnek a gyerekek a sípályákon Az olasz Val Gardena síterepén működő rendőrség felhívást tett közzé, amelyben arra kérik a szülőket, hogy fokozottabban vigyázzanak gyermekeikre, hiszen szezononként 25-30 gyermeket veszítenek el a síterep zsúfoltságában, akiket később a hatóságoknak kell "visszajuttatniuk" a figyelmetlen szülőkhöz.

A helyi rendőrség szerint ez a szám már túlságosan magas ahhoz, hogy egyedi és kivételes esetekről lehessen beszélni. Nagyon sokszor előfordul, hogy a síterep forgatagában a gyerekek eltávolodnak szüleiktől vagy kísérőiktől, amely könnyen előfordulhat, hiszen a gyermekek számára kevésbé megkülönböztethetőek az egyformának tűnő síruhák, síszemüvegek vagy sapkák.

Az elveszett gyerekek rendszerint a helyi rendőrség irodáiban kötnek ki, ahonnan nem egyszerű őket visszajuttatni a szüleikhez. Külföldiek esetében a nyelvi nehézség már kapásból megnehezíti a szülők gyors beazonosítását, de a sírásban kitörő olasz gyerekek esetében sincs könnyű dolguk a rendőröknek.

A beazonosítást nagyon megnehezíti, hogy a gyerekek - természetesen - nem tudják megadni a szállásuk nevét vagy címét, ilyenkor fényképekkel próbálnak eredményt elérni a jelenséghez egyre jobban hozzáedződő helyi rendőrök. A legutóbbi eset a múlt héten történt, amikor egy tíz éves fiú veszett el a pálya forgatagában.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Cesa Vedla apartmanok
A Cesa Vedla apartmanok egy kis faluban, Bullaban találhatóak, kb. 5 km-re Val Gardena legközelebbi, 1-es jelölésű kabinos felvonójától. A házban két, alpesi stílusban, de modernül felszerelt apartman található, melyek akár egybe is nyithatóak! Vezeték nélküli internet, parkolás, és háziállat is vihető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.