Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sok helyen a szezon utolsó síelős hétvégéje következik

2008.03.18. Bata Attila

Sok helyen a szezon utolsó síelős hétvégéje következik A kisebb síterepek örömére az idén korábban érkezik a Húsvét, így a hosszú, ünnepi hétvégén még lehet egyet utoljára csúszni az alacsonyabban fekvő helyeken is. Az időjárás valószínűleg kegyeibe fogadja a síterepeket és kihasználhatjuk a hosszú hétvégét egy osztrák, szlovák, vagy akár mátraszentimrei síelésre.

Ausztriában szinte az összes nagyobb síterep turisztikai hivatala örömmel jelenti, hogy az ünnepekre már alig maradt üres szoba. A távolabbi tiroli és salzburgi tartományokban a foglalások száma jelentősen meghaladja a tavalyi adatokat. Obertauern-ben már az összes szálláshelyet lefoglalták.

Karintiában is csúcsot hozhatnak az ünnepek. Gerlitzen körül számos szállodában már most sincs szabad hely, Bad Kleinkirchheim húsvéti akciója beváltotta a reményeket, sokan élvezik majd a síelést és a termálfürdőket Húsvétkor. Nassfelden a magasabban fekvő helyeken már lehetetlen szállást kapni, de a környező falvakban még vannak üres helyek. Az alsó-ausztriai síterepeken, ahol még van hó, már nagyon nehéz szabad szobát kapni.

Szlovákiában a hét közepére mínusz 5 fok körüli hőmérsékletet jeleznek 1500 méteres magasságban, havazás pedig 700 méter felett bárhol előfordulhat a hegyekben. Jelenleg körülbelül 50 síterep tart még nyitva, de ezek száma jelentősen lecsökken majd március 25-től. Az ismertebb és közeli terepek közül már biztosnak vehető, hogy Vysné Ruzbachy, Kojsovská hola, Sachticky, és Telgárt be fog zárni.

A húsvéti ünnepeken megtartják Donovalyban a korábban elmaradt Skocsy bulit, ahol számos DJ szolgáltatja majd a zenét a bulihoz. Ugyanebben az időben Snow Show-t rendeznek a Chopok déli oldalán, amely főleg akrobatikus síversenyt és zenés bulikat ígér. A húsvéti ünnepek után már csak a Tátra hegységek és egy-két másik síterep tart majd nyitva, a legtöbb helyen ilyenkor szokták jóval olcsóbban adni a síbérleteket.

Valószínűleg itthon is lehet majd síelni az ünnepek alatt. Ebben a szezonban még egyszer nekigyürkőznek az üzemeltetők a mátraszentistváni Sípark hóágyúzásának, és várhatóan péntek reggelre el is készül a pálya, amelyet az időjárástól függően akár március végéig is lehet majd használni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.