Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eiger Live 2008 - Nyári szezonnyitó programok

2008.05.05.

Eiger Live 2008 - Nyári szezonnyitó programok Idén május végén immár negyedszer kerül megrendezésre az "1000 méterrel a hétköznapok felett" szlogen alatt futó grindenwaldi hegyi sport rendezvénysorozat Svájc Grindelwald tartományában, az Eiger csúcsa alatt. A Jungfrau régió kiemelt rendezvénye 2008. május 24-től június 1-ig tart.

Az ünnepi hét két elismert sportoló; Chrigel Maurer 2007-es siklóernyős világbajnok és Thomas Huber extrém hegy- és falmászó előadásával kezdődik, és egy hatalmas "Summer Season Opening Party"-val fejeződik be. A rendezvényre látogatóknak változatos aktív programot kínálnak a szervezők: hegymászás, falmászás, mountainbike túrák, kneipp és jógatanfolyamok, de azt is kipróbálhatjuk, hogy milyen érzés az Eiger tetején sátorban éjszakázni.

Az Eiger 2008-ban több jubileumát is ünnepli: 150 éve mászták meg először a csúcsot, 180 éve fedezték fel a barlangjait és tíz éve építették meg az Ostegghüttét. Hegymászók generációinak a találkozóhelye is lesz a rendezvény, melynek során híres hegymászókkal való beszélgetések, fotókiállítások és az ünnepre komponált "Eigerballada" bemutatói lesznek.

A hét egyik fénypontjaként május 30-án este az "Eiger Award" díj kerül átadásra, amit egy olyan elismert alpinista kap meg, aki legalább egyszer már felkapaszkodott az Eiger északi falára. A díjat és a hozzá tartozó 10.000 Svájci Frankot idén először adják majd át, a jövőben pedig minden évben ki fognak valakit tüntetni.

A jubileumi rendezvényekkel egy időben Grindelwaldban rendezik meg a Boulder Világkupát (május 30-31.) és a Siklóernyő Világkupát (május 24-től 31-ig). 2009 júniusában pedig szintén itt fog zajlani az IFSC Sportmászó Világbajnokság, ahol mintegy 600 sportoló méri össze erejét.

Részletes programterv a www.eigerlive.ch webcímen.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.