Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elton John koncerttel búcsúzott a szezon Ischgl-ben

2008.05.07. Bata Attila

Elton John koncerttel búcsúzott a szezon Ischgl-ben A tiroli Ischgl síterepe az előző hétvégén egy nagyszabású koncerttel zárta le a szezont. A szervezők mindent megtettek, hogy a fantasztikus szezont egy különleges koncerttel fejezzék be, ezért hagyományosan a sípályák mellett építettek színpadot, melyen Elton John énekelt.

Ischgl, Ausztria egyik legjobb síterepe (részben átnyúlik Svájcba is), az idén kivételesen jó szezont zárt. A korai nyitásnak köszönhetően összesen 156 napon keresztül lehetett itt síelni, amely nagyon jó eredménynek számít. A szezonzárás idén is kitolódott májusra, és most is egy világsztárral szórakoztatták a huszonkétezres tömeget.

Korábban Rod Stewart, Bob Dylan, Sting, Tina Turner, Bon Jovi, P!nk vagy a Scissor Sisters zárta itt a szezont. Az idén újra Elton John-t hívták el újra a szervezők, aki még sosem síelt életében, és már nem is fog, mert biztosítója megtiltott számára minden téli sportot.

A koncerttel nem sokat kerestek a síterep üzemeltetői, hiszen egy liftjeggyel vagy síbérlettel bárki megnézhette. A pletykák szerint, Sir Elton legalább félmillió angol fontért repült zongorájával a tiroli hegyekbe, és mellette egy hatvanoldalas "kívánságlistával" lepte meg a szervezőket, akiknek már a szemük se rebbent az igényelt perzsaszőnyegeken vagy pálmafákon, hiszen a tizenhárom évvel ezelőtti látogatásakor már hozzászokhattak.

Kisebb izgalmakat csak az okozott, hogy a veterán popsztár hozzá hasonlóan öreg zongorája hogyan kerül fel a 2300 méteres szintmagasságban található színpadra. Végül is kiderült, hogy a helyi kabinos liftbe pontosan belefért a zongora, és maradt még egy-két centi "felesleges" hely is benne.

A hatvanegyéves sztár fergeteges koncertet adott, és két ráadás után magánhelikopterrel hagyta el a helyszínt a kiztbüheli repülőtéren várakozó magángépéig, hogy még legyen ideje kipihennie magát a másnapi angliai koncertje előtt.

A koncert ismét hatalmas publicitást jelentett a síterepnek, főleg a szigetországban, ahol jobbára csak a francia és svájci síterepeket favorizáló brit újságírók szerint, ezzel a koncerttel Ischgl "felkerült a nagy síterepek térképére". Természetesen a 235 kilométeres pályarendszerével eddig is ott volt, és valószínűleg sokáig ott is marad, és ennek megfelelően jövőre is világsztárral fogják búcsúztatni a szezont.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Hotel Montanara csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított 4 csillagos hotel igényes, alpesi stílusú szobákkal és apartmanokkal, reggelivel, vagy önellátással a híres Ischgl üdülőtelepülés szélén, 5-600 méterre a kabinos lifttől és 20 méterre a legközelebbi sípályától. Új wellness részleg szaunákkal, gőzfürdőkkel, pihenőszobákkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.