Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hamarosan elkezdődik a szezon a déli féltekén

2008.06.02. Stánicz Balázs

Hamarosan elkezdődik a szezon a déli féltekén Miközben Európában már hetek óta nyárias hőmérsékletek tombolnak, addig a Déli féltekén csak most kezdődik a havas sportok ideje. Chilét már harmadik éve kényezteti el az anyatermészet, és a mostani szezonkezdésre is bőven szolgáltatott alapanyagot a fehér molekulából!

A Santiago feletti Los Tres Valles síterepein két méteres porhó esett, így talán közülük a leghíresebb, Valle Nevadon is. A pályákat már elkezdték ratrakolni, azonban a szezonnyitány, fantasztikus hóviszonyok ide vagy oda majd csak június közepén lesz. Nem így a szintén közelben fekvő El Coloradoban, ahol június 5-én megkezdik a 2008-as idényt!

A Los Tres Vallestől északra fekvő Portilloban Valle Nevadohoz hasonlóan két méteres hótakaró borítja a hegyoldalakat, itt szintén majd csak a hó közepétől kezdenek.

Ami az Andokban az égből hull a sípályákra az Ausztráliában és Új-Zélandon elsősorban a hóágyúkból. Kihasználva a mínuszokat elkezdődött a pályák behavazása az ausztrál Perisher Blue síterepén, illetve jó néhány új-zélandi síparadicsomban. Igaz utóbbiakat Holle Anyó is megáldotta némi fehérséggel, helyenként a technikai hó mellé 30-40 cm természetes is társul.
Az itteni síterepek közül a legkorábbiak heteken belül fogadják a síelőket és hódeszkásokat.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.