Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eladó a Rossignol teljes cégcsoportja

2008.06.17. Bata Attila

Eladó a Rossignol teljes cégcsoportja Rossignol, a hazánkban is népszerű sílécmárka hamarosan új tulajdonoshoz kerülhet, amennyiben vevő jelentkezne érte. A jelenlegi tulajdonos, Quiksilver úgy döntött, hogy eladja teljes téli sportszergyártó csoportját, benne a Rossignol, Dynastar és Lange márkákkal.

A céget 1907-ben alapította a francia Abel Rossignol. Később a cég Laurent Boix-Vives kezébe került 1956-ban, és ettől a pillanattól indultak be Rossignol eladásai világszerte. Először csak alpesi síléceket gyártottak, majd 1970-től már sífutó léceket is, 1991-től snowboardokat, majd 1999-től carving léceket. A céget 2005-ben vette meg a főleg szörfdeszkáiról és szabadidős ruházatairól ismert kaliforniai székhelyű cég, a Quiksilver, egyes sajtóhírek szerint 320 millió dollárért.

A vállalat a közeljövőben kevesebb termékre szeretné energiáit koncentrálni és ebbe a folyamatba illik bele a teljes téli üzletág eladása. A Rossignol csoport eladásával a nálunk ismert Lange és Dynastar márkák is az új tulajdonos kezébe kerülnének. A vállalat tájékoztatása szerint érdeklődőkben nincs hiány, és már kiválasztották azokat a jelentkezőket, akikkel megkezdték az érdemi tárgyalásokat.

Egyedül a hódeszkák gyártását tartaná meg a jelenlegi tulajdonos, de ezeket az amerikai kontinensen bevezetett márkaneveken keresztül (DC, Roxy, Lib Technologies, Gnu vagy Bent Metal) árusítaná a későbbiekben.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.