Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rossignol történet

2006.10.13. Hernádi László

Rossignol történet A franciaországi Rossignol cég a világ egyik legrégebbi sílécgyártója. 1907-ben gyártotta le az első fa síléceit, a cég már az első téli olimpián (Chamonix 1924) képviselteti magát.
1937
Megszületik a Rossignol első világbajnoki címe, Emilie Allais jóvoltából

1948
Henri Oreiller lesiklásban megnyeri az első aranyérmet Franciaország számára Rossignol léceken, a saint moritz-i téli olimpián.

Henri Orailler
Henri Orailler
1955
Laurent Boix Vives veszi át a cég irányítását, a gyártási tevékenységet a sígyártásra összpontosítja

1960
Aranyérem a Rossignol számára lesiklásban (Jean Vuarnet) Squaw Valley-ben a téli olimpián

1965
A cég külföldre is kiterjeszti üzleti tevékenységét

1965-1971
Megnövekszik az nyereség, a cég megveszi a Dynastar sílécgyárat

A Rossignol 1972-re a világ vezető sílécgyártójává válik

1990-2000
A Rossignol cégcsoport kiterjeszti üzleti tevékenységét, megszerzi többek között az alábbi cégeket: Lange (síbakancs), Look (síkötés), Emery (snowboard), a gyártási tevékenység immár majdnem az összes télisport felszerelésre kiterjed (alpesi sí, sífutó, és snowboard felszerelések)

2003-2004
A csoport mérföldkőhöz érkezik, legyártják az 50 milliomodik pár sílécet (Rossignol, és Dynastar összesen), ezen felül 1250000 pár síkötést adtak már el (Look és Rossignol név alatt)

A Rossignol csoport leghíresebb versenyzője, a világ egyik legsikeresebb férfi szlalomosa, az olasz Alberto Tomba, aki 1992-től 1998-ig tartó pályafutása alatt szinte mindent megnyert, amit meg lehetett, az egyedülálló teljesítményhez egyedülálló "céghűség" párosult, a versenyző teljes pályafutása alatt a méltán legendás Rossignol 9S típussal síelt.

Alberto Tomba
Alberto Tomba
Újdonságok 2005/2006
  • A francia cégóriás a világ legnagyobb sílécgyártója méretéhez hatalmas modellpalettával rendelkezik a síléc piacon. Összesen 11 síléccsaládot jelentettek be a szezonra, mindkét nem számára, csak a hölgyek számára és a legfiatalabbaknak is négy kategóriában többféle síléccsalád áll rendelkezésre. A választást a cég honlapján elhelyezett sílécválasztó program könnyíti meg.
  • Említést érdemel az Alberto Tomba által legendássá tett és azóta is kiváló eredményeket elérő 9S ill. 9X síléctípus, a pályán kívüli sízés úttörője az azóta is etalon Bandit síléc, a haladó-komfortos sízést kedvelők számára készített Zenith, amely férfi és női változatban is kapható.
Rossignol 9S
Rossignol 9S
  • A síléceknél alkalmazott fontosabb technológiák a Dual VAS rezgéscsökkentő rendszer, és az IPS Race amely a Twin Pulsion továbbfejlesztésével létrejött rendszer a síelő által kifejtett erő minél jobb hatásfokú a síléc élére történő átvitelét segíti.
  • A Rossignol csoport tagja a Dynafit sílécgyár és a Look síkötés gyár is, természetesen a Rossignol lécek platnijaira a Look által forgalmazott Rossignol márkanévvel ellátott síkötések illeszkednek.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.