Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégén újra lehet síelni Tignes gleccserén

2008.06.18. Bata Attila

Hétvégén újra lehet síelni  Tignes gleccserén Szombaton, június 21-én újra kinyit a Tignes gleccser és megkezdődik a nyári szezon. Az utóbbi évekhez képest szokatlanul kedvező áprilisi és májusi időjárásnak köszönhetően remek hóviszonyok várják majd a síelőket. Mostanában több európai gleccser, sőt néhány amerikai síterep is újra kinyitott.

Nagyszabású megnyitóval várnak mindenkit a tignesi Grande Motte gleccseren szombat reggel. Rövid tavaszi szünet után ismét beindul a szezon Európa egyik legnagyobb gleccserén. A tizennyolc kilométernyi pályával és 750 méteres szintkülönbséggel büszkélkedhető Grande Motte gleccserre 31 euróba kerül majd egy napijegy.

Ha az időjárás is engedi, akkor a gleccser augusztus végéig mindennap reggel 7:15-től délután egyig tart nyitva. A 3000 méter felett elterülő gleccsert a 2100 méteren található Tignes-ből induló siklóval hét perc alatt elérhető. A terepen 10 lift üzemel és az idén újabb elemekkel bővült a snowpark.

A másik francia gleccser, Les Deux Alpes, már korábban kinyitott. Hasonlóan üzemel már Olaszországban Val Senales és Passo Tonale. Észak-Amerikában is két gleccser üzemel jelenleg, Timberline és Whistler.

Érdekesség, hogy a rendkívül kedvező időjárásnak köszönhetően néhány nem-gleccser síterep is kinyitott az előző ünnepi hétvégére. Amerikában az elmúlt hétvégén az apák napját ünnepelték, és újra lehet síelni Snowbird, Willamette Pass, és Aspen lejtőin.

Az aspeni ünnepi hétvége a várakozásokon felül bejött az üzemeltetőknek, körülbelül 4000 vendég síelt az ismét megnyitott pályákon. Utoljára 1995-ben fordult elő, hogy még júniusban is lehetett síelni Aspenben.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.