Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

280 cm vastag hó a szlovén síterepen!

2020.12.08. Bata Attila

Az elmúlt napok havazásai természetesen nem kerülték el a szlovén hegyeket sem. Ez mindig így van télen, ha a déli ciklon jelentős mennyiségű csapadékot hoz az észak-olasz, illetve a dél-ausztriai hegyekbe. Bovec-Kanin szlovén oldalán már 280 cm vastagon állt a hó ma reggel.
Kanin: 280 cm vastag hó a mai napsütésben
Kanin: 280 cm vastag hó a mai napsütésben
A nagy havazás kezdete előtt még csak 27 cm vastag havat mutatott a Kanin síterepén 2262 méteres magasságban felállított mérő. A nagy havazás után, a ma reggeli napsütésben már 280 centiméteren állt a jel, amely azt is jelenti, hogy a különbségnél több is hullhatott, hiszen a hó közben már jócskán tömörödött.

A Júliai-Alpok másik mérőállomásán (Kredarica, 2514 m) is 190 centiméteres a hóréteg. A síterepeken, vagy a síterepekhez közeli mérőállomások közül ma reggel Vogel (1500 m) 80 cm, Zelenica (1538 m) 77 cm, Vršič (1684 m) 72 cm és Krvavec (1740 m) 27 cm havat mért.
Vogel: 80 cm!
Vogel: 80 cm!
Mától itt is újabb havazás várható, további jelentős hómennyiséggel.

Szlovénia még nem döntött, hogy decemberben engedélyezi-e a síelést. Jelenleg a zárt felvonók üzemeltetése nem engedett, azonban a szigorú lakhelyelhagyási tilalom miatt sem lehetne megközelíteni a síterepeket. Az említett Bovec-Kanin síterep érdekessége, hogy az olasz-szlovén határon fekszik, és mindkét irányból összekötött a síelők részére. Érdekes lenne, egy olyan döntés, hogy csak a szlovén oldalon szabad síelni...
Krvavec
Ezzel együtt van erre is példa. Például a svájci síterepek nyitva vannak, de a környező olasz, francia és osztrák síterepek zárva tartanak. Zermattban például a hegyen rendőrök figyelmeztetik a síelőket, nehogy az olasz Cervina irányába tévedjenek. Valószínűleg hasonló lesz a megoldás a Samnaun és az osztrák Ischgl között, valamint a Portes du Soleil (svájci-francia) sírégióban is.
KOMMENTEK
Garajc | 2020.12.11. 10:41
Az egész Balkánt ma reggelre beterítette a hó. Kanintól Kolašinon és Jahorinán keresztül Pamporovoig.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓK (4)
Hotel Jezero csillagcsillagcsillagcsillag
Négycsillagos szálloda a Bohinji-tó partjánál, 5 km-re Bohinj Vogel sípályáitól, ahová a ház elől induló síbusszal is el lehet jutni. Szolgáltatásai: fűtött medence, szauna fitneszterem, félpanziós ellátás korlátlan esti italfogyasztással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Bohinj ECO Hotel csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Szlovénia egyik legszínvonalasabb és legenergiatakarékosabb szállodája Bohinjska Bistrica üdülőtelepülésen, Vogel síterepétől 11 km-re. A szálloda vendégei ingyenesen használhatják a hozzá tartozó aquaparkot!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
Hotel Bohinj
Bohinj legújabb, modern és alpesi építészet egyvelegét adó szállodája 2021-ben megnyitotta kapuit, pár lépésre a Bohinji-tótól, 5 kilométerre a Bohinj-Vogel nagyikabonos liftjének alsó állomásától. Wellness: fűtött kint medence, szaunák, panorámás pihenő, sókamra, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.