Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

35 év után találták meg a sítúrázó holttestét

2015.09.30. Bata Attila

Egy kanadai nő a hónap elején telefonhívást kapott az olasz hatóságoktól. Csaknem 35 évvel az eltűnése után találták meg testvére holttestét az Alpok egyik hasadékában. A testvére sítúrázott az Alpokban, de eltávolodott a csoportjától, rossz utat választott és belezuhant egy jéghasadékba.
Egy torontói nő végre megbizonyosodott arról, hogy mi történt a 35 éve eltűnt fiútestvérével. Az akkor 24 éves Gregory Barnes 1980-ban tűnt el az olasz Alpokban sítúrázás közben. A férfi egy kanadai cég németországi részlegénél dolgozott, nagyon szerette a természetet, sok időt töltött a hegyekben.

A CBC térképe a helyszínről, a csoport a szaggatott, az áldozat a piros úton ment
A CBC térképe a helyszínről, a csoport a szaggatott, az áldozat a piros úton ment
A feltételezések szerint a testvére egy sítúrázó csoporttal együtt az Alpok legkeletebbre eső négyezres csúcsa, a Bernina (4048 m) felé indult. A csúcs már svájci területen található, de a csoport még olasz részről indult el. Nem sokkal az indulás után a testvérének gondja támadt a síléc kötésével, így visszafordult a menedékházba, hogy megjavítsa. Később a csoport után indult, de ahogy a térképen látható piros vonal mutatja, rossz irányba indult el. Ezen a részen zuhant bele egy jégmezőn található hasadékba.

Svájci és olasz hegyimentők hosszabb ideig keresték az eltűnt túrázót, de a holttestét nem találták meg.

A CBC beszámolója a reklám után
A hónap elején a kanadai nő telefonhívást kapott az olasz rendőröktől, hogy az idei szokatlanul meleg nyár eredményeként a gleccserek is jobban olvadtak és az egyik szakadékban vélhetően testvére holttestére bukkantak, hiszen az áldozat holmija között megtalálták az útlevelét – írja a kanadai CBC.

A család 35 év után végre megbékült, most már nincs bennük bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy mi történt a rokonukkal. A sítúrázó holttestét Kanadába szállítják, hogy otthon temethessék el.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.