Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

A Pitztal-gleccser szombattól ismét nyitva!

2013.09.10. | Szerző: Bata Attila
Szeptember óta már sokan kérdezik tőlünk, hogy jelenleg hol lehet síelni és melyik síterep mikor nyit. Ezekre a kérdésekre is megpróbálunk válaszolni az alábbiakban, amikor összegyűjtöttük a jelenleg üzemelő síterepeket, egy kis háttérinfó a többi síterepről, és feltüntettük a tervezett nyitási dátumokat.
A múlt heti összefoglaló után most van egy jó hírünk. Ezen a hétvégén ismét lehet síelni a tiroli Pitztal gleccserén. A tervek szerint szeptember 14-én, szombat reggel indulhat újra a szezon Pitztalon. A tervek szerinte naponta 8:30 és 13:00 között lehet síelni. A hétvégén a liftek közül a Wildspitzbahn fog üzemelni. Természetesen addig és utána is bármit hozhat még az időjárás, így további pályák nyitása és újabb liftek beindítása a gleccsereken elég szeszélyes szeptemberi időjárástól függ.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás

Itt lehet még síelni

A legbiztosabb helyek közé tartozik az osztrák Hintertux, a három maradék európai gleccser egyike, ahol még egész évben lehet síelni. Ezen felül még Mölltal gleccserén is lehet síelni Ausztriában. Itt június végén nyitottak, és ha az időjárás engedi, akkor jövő májusig folyamatosan nyitva tartanak. Szintén nyitva tart a másik kettő teljes évben üzemelő gleccser, a svájci Zermatt és Saas-Fee.

Zermatt olasz oldalán a Cervinia feletti Plateau Rosá gleccserén szeptember 8-ig lehetett síelni. A hétvégi zárás után várhatóan október 19-én nyit újra a síterep. Nagyon jó volt a hóhelyzet ezen a nyáron a Stelvio-gleccseren. A június és július remek havat hozott, az augusztus elejei kánikula kissé megviselte a terepet, de augusztus végén már ismét havazott és jelentősen javultak a hóviszonyok. Ez a síterep általában addig tart nyitva, amíg a szomszédos, és szintén 3000 méter feletti Bormio pályáit ki nem nyitják véglegesen.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »