Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Pitztal-gleccser szombattól ismét nyitva!

2013.09.10. Bata Attila

Szeptember óta már sokan kérdezik tőlünk, hogy jelenleg hol lehet síelni és melyik síterep mikor nyit. Ezekre a kérdésekre is megpróbálunk válaszolni az alábbiakban, amikor összegyűjtöttük a jelenleg üzemelő síterepeket, egy kis háttérinfó a többi síterepről, és feltüntettük a tervezett nyitási dátumokat.
A múlt heti összefoglaló után most van egy jó hírünk. Ezen a hétvégén ismét lehet síelni a tiroli Pitztal gleccserén. A tervek szerint szeptember 14-én, szombat reggel indulhat újra a szezon Pitztalon. A tervek szerinte naponta 8:30 és 13:00 között lehet síelni. A hétvégén a liftek közül a Wildspitzbahn fog üzemelni. Természetesen addig és utána is bármit hozhat még az időjárás, így további pályák nyitása és újabb liftek beindítása a gleccsereken elég szeszélyes szeptemberi időjárástól függ.
Az utolsó nagyobb havazás Pitztalon augusztus 25-én 20 cm havat hozott (Kép: Pitztal / Facebook)
Az utolsó nagyobb havazás Pitztalon augusztus 25-én 20 cm havat hozott (Kép: Pitztal / Facebook)

Itt lehet még síelni

A legbiztosabb helyek közé tartozik az osztrák Hintertux, a három maradék európai gleccser egyike, ahol még egész évben lehet síelni. Ezen felül még Mölltal gleccserén is lehet síelni Ausztriában. Itt június végén nyitottak, és ha az időjárás engedi, akkor jövő májusig folyamatosan nyitva tartanak. Szintén nyitva tart a másik kettő teljes évben üzemelő gleccser, a svájci Zermatt és Saas-Fee.

Stelvió: augusztus 25.(Kép: Stelvio / Facebook)
Stelvió: augusztus 25.(Kép: Stelvio / Facebook)
Zermatt olasz oldalán a Cervinia feletti Plateau Rosá gleccserén szeptember 8-ig lehetett síelni. A hétvégi zárás után várhatóan október 19-én nyit újra a síterep. Nagyon jó volt a hóhelyzet ezen a nyáron a Stelvio-gleccseren. A június és július remek havat hozott, az augusztus elejei kánikula kissé megviselte a terepet, de augusztus végén már ismét havazott és jelentősen javultak a hóviszonyok. Ez a síterep általában addig tart nyitva, amíg a szomszédos, és szintén 3000 méter feletti Bormio pályáit ki nem nyitják véglegesen.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Alpenblick Panzió
Hangulatos, kényelmes, családbarát panzió és apartmanház a gleccser sífelvonójától csupán 7 km-re, Flattach városkában. Az ingyenes síbusz megállója a háztól 70 méterre áll meg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Kärntnerhof csillagcsillagcsillag
Mallnitz központjában helyezkedik el a 3 csillagos Hotel Kärntnerhof, melynek felújított 2-4 ágyas hotelszobái és 2-10 személyes apartmanjai kényelmes szálláshelyet kínálnak. Ingyenes szauna és infrakabin használat!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenhotel Badmeister csillagcsillagcsillag
Az Alpenhotel Badmesister a mölltali síterephez legközelebbi szálloda. Kellemes környezetben, nagy parkkal, félpanziós ellátással és számos wellness szolgáltatással (panorámaszauna, finn szauna, gőzfürdő, relax szoba) várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.