Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az Alpok legjobb síterepei az ADAC szerint

2008.11.11. Bata Attila

Az Alpok legjobb síterepei az ADAC szerint Síeléssel is foglalkozó német kiadóvállalat, az ADAC, kiadta összesítését az Alpok legjobb síterepeiről. Egy tizenöt tagú zsűri az idén másodszor választotta ki az Alpok legjobb síterepeit kilenc kategóriában. A szavazás eredménye erős osztrák fölényt mutat, a kilenc kategóriából hétben ők állnak az első helyen.
Több mint 700 síterep közül került ki az előzetes szűrésen 55 síterep, amelyből a 15 tagú síelőkből, újságírókból és turisztikai szakértőkből álló zsűri kiválasztotta a legjobbak legjobbjait. Előjáróban csak annyit szeretnék az eredményekhez hozzáfűzni, hogy nem kell halálosan komolyan venni azt, ha egy német kiadó szinte minden kategóriában csak osztrák pályákat rangsorol az első helyre.

Kezdjük is a kivételekkel. A legváltozatosabb síterepnek a francia-svájci határon átnyúló Portes du Soleil 650 kilométeres pályarendszerét választották. Az alpesi síelés kategóriájában az olasz Gröden/Sella Ronda végzett az élen, és a továbbiakban már nem is kell megemlíteni, hogy melyik országról van szó.

A sífutás/északi síelés kategóriájában idén is Seefeld lett az első. A gyermekbarát síterepek versenyében a tiroli Serfaus-Fiss-Ladis végzett az első helyen. A snowparkok versenyében a Kitzsteinhorn gleccsere kapta a legtöbb pontot. Apres-ski tekintetében megőrizte első helyét a tiroli Ischgl.

A legjobb kis síterep (Klein&Fein) első helyét Alpbachtal kapta, míg a legjobb freeride régió az Arlberg lett, Lech, Zürs, St. Anton és Stuben síterepeivel. A legtöbbet fejlődő síterepnek Kals és Matrei síterepeit választották, amelyeket az idén kötnek össze egy közös felvonóval és ezentúl Großglockner néven szerepel a prospektusokban.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.