Menü ≡

Az Alpok legjobb síterepei az ADAC szerint

2008.11.11. | Szerző: Bata Attila
Az Alpok legjobb síterepei az ADAC szerint Síeléssel is foglalkozó német kiadóvállalat, az ADAC, kiadta összesítését az Alpok legjobb síterepeiről. Egy tizenöt tagú zsűri az idén másodszor választotta ki az Alpok legjobb síterepeit kilenc kategóriában. A szavazás eredménye erős osztrák fölényt mutat, a kilenc kategóriából hétben ők állnak az első helyen.
h i r d e t é s
Több mint 700 síterep közül került ki az előzetes szűrésen 55 síterep, amelyből a 15 tagú síelőkből, újságírókból és turisztikai szakértőkből álló zsűri kiválasztotta a legjobbak legjobbjait. Előjáróban csak annyit szeretnék az eredményekhez hozzáfűzni, hogy nem kell halálosan komolyan venni azt, ha egy német kiadó szinte minden kategóriában csak osztrák pályákat rangsorol az első helyre.

Kezdjük is a kivételekkel. A legváltozatosabb síterepnek a francia-svájci határon átnyúló Portes du Soleil 650 kilométeres pályarendszerét választották. Az alpesi síelés kategóriájában az olasz Gröden/Sella Ronda végzett az élen, és a továbbiakban már nem is kell megemlíteni, hogy melyik országról van szó.

A sífutás/északi síelés kategóriájában idén is Seefeld lett az első. A gyermekbarát síterepek versenyében a tiroli Serfaus-Fiss-Ladis végzett az első helyen. A snowparkok versenyében a Kitzsteinhorn gleccsere kapta a legtöbb pontot. Apres-ski tekintetében megőrizte első helyét a tiroli Ischgl.

A legjobb kis síterep (Klein&Fein) első helyét Alpbachtal kapta, míg a legjobb freeride régió az Arlberg lett, Lech, Zürs, St. Anton és Stuben síterepeivel. A legtöbbet fejlődő síterepnek Kals és Matrei síterepeit választották, amelyeket az idén kötnek össze egy közös felvonóval és ezentúl Großglockner néven szerepel a prospektusokban.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »