Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

ADAC: a legjobb síterületek ár-érték arányban

2008.12.05. Bata Attila

ADAC: a legjobb síterületek ár-érték arányban A turisztikai publikációiról is ismert, tekintélyes német autóklub (ADAC) újabb szempontok szerint hasonlította össze Európa síterepeit. Ezúttal azt vizsgálták, hogy hol tudunk a legtöbbet síelni a pénzünkért, ezúttal szinte taroltak a francia síterepek.
A múltkori értékelésben, amikor a ’leg’-eket kerestük szinte csak osztrák síterepek végeztek az élen. Ezúttal változott a helyzet. A németek Európa 10 síterepét keresték, amelynek ár-érték összehasonlításban a legjobban teljesít, vagyis a pénzünkért a legtöbb és legjobb pályákat kapjuk. Az összehasonlítás élén a francia-svájci határon található Portes du Soleil síterepe végzett az első helyen, ahol kb. 650 km hosszú (nem teljesen összekötött) pálya várja a síelőket. A pályarendszer ismertebb síterepei közé tartozik Avoriaz, Morzine, Les Gets vagy Chatel.

Avoriaz, Portes du Soleil
Avoriaz, Portes du Soleil
Második helyre a híres francia Három-völgy (Trois Vallées) került. Itt még az előbbinél is híresebb terepeket találunk, pl. Courchevel, Meribel, Les Menuires, és az Val Thorens, bár egy kicsit többe kerül itt síelni. A harmadik helyen is egy francia régió végzett, az Evasion Mont Blanc, amelyet Megéve neve fémjelez.

A német autóklub összesen 600 európai síterep adatai hasonlította össze. A bérletárakat összevetették a síelhető pályák hosszával, a pályák minőségével, a liftek számával és színvonalával, valamint a környék hóbiztossággal.

A legjobb tíz közé egy osztrák pályarendszer, a salzburgi Sportwelt (Flachau és környéke) került be. Svájcból már három terep is bekerült a legjobbak közé: a Négy-völgy (4Vallées), Engadin/St. Moritz és a svájci-olasz határon található Breuil-Cervinia/Zematt. Az olaszokat a francia határon átnyúló Sestrière – Montgenèvre pályarendszer képviseli. .
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.