Menü ≡

ADAC: a legjobb síterületek ár-érték arányban

2008.12.05. | Szerző: Bata Attila
ADAC: a legjobb síterületek ár-érték arányban A turisztikai publikációiról is ismert, tekintélyes német autóklub (ADAC) újabb szempontok szerint hasonlította össze Európa síterepeit. Ezúttal azt vizsgálták, hogy hol tudunk a legtöbbet síelni a pénzünkért, ezúttal szinte taroltak a francia síterepek.
h i r d e t é s
A múltkori értékelésben, amikor a ’leg’-eket kerestük szinte csak osztrák síterepek végeztek az élen. Ezúttal változott a helyzet. A németek Európa 10 síterepét keresték, amelynek ár-érték összehasonlításban a legjobban teljesít, vagyis a pénzünkért a legtöbb és legjobb pályákat kapjuk. Az összehasonlítás élén a francia-svájci határon található Portes du Soleil síterepe végzett az első helyen, ahol kb. 650 km hosszú (nem teljesen összekötött) pálya várja a síelőket. A pályarendszer ismertebb síterepei közé tartozik Avoriaz, Morzine, Les Gets vagy Chatel.

Avoriaz, Portes du Soleil
Avoriaz, Portes du Soleil
Második helyre a híres francia Három-völgy (Trois Vallées) került. Itt még az előbbinél is híresebb terepeket találunk, pl. Courchevel, Meribel, Les Menuires, és az Val Thorens, bár egy kicsit többe kerül itt síelni. A harmadik helyen is egy francia régió végzett, az Evasion Mont Blanc, amelyet Megéve neve fémjelez.

A német autóklub összesen 600 európai síterep adatai hasonlította össze. A bérletárakat összevetették a síelhető pályák hosszával, a pályák minőségével, a liftek számával és színvonalával, valamint a környék hóbiztossággal.

A legjobb tíz közé egy osztrák pályarendszer, a salzburgi Sportwelt (Flachau és környéke) került be. Svájcból már három terep is bekerült a legjobbak közé: a Négy-völgy (4Vallées), Engadin/St. Moritz és a svájci-olasz határon található Breuil-Cervinia/Zematt. Az olaszokat a francia határon átnyúló Sestrière – Montgenèvre pályarendszer képviseli. .
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »