Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Az ADAC ismét megválasztotta a legjobb síterepeket

2009.10.07. | Szerző: Bata Attila
Az ADAC ismét megválasztotta a legjobb síterepeket Lassan hagyomány, hogy az új katalógus megjelenésével egyidőben az ADAC kiadó különböző ranglistái is napvilágot látnak. Az ’ADAC SkiGuide 2010’ megjelenéssel együtt nyilvánosságra került a kiadó első értékelése is a legjobbnak tartott európai síterepekről.
h i r d e t é s
Négy kategóriában, 1500 síterep közül választott az ADAC zsűrije. Az Alpok legjobb síterepe címet a svájci Zermatt és környéke nyerte, az indoklás szerint elsősorban a csodálatos panoráma, a kifogástalan pályakarbantartás, a modern infrastruktúra és a nagyszerű vendéglőknek köszönhetően. Második helyen az osztrák Sölden, míg harmadik helyen a francia Három-völgy végzett.

A családbarát kategóriában azt vették figyelembe, hogy hány síiskola rendelkezik a megfelelő minősítésekkel, és a gyermekek részére alkalmas pályák és liftek számát, illetve minőségét. Ebben a kategóriában az osztrák Stubai-völgy lett az első, a svájci Villars-sur-Ollon előtt. Harmadik helyen az olasz (dél-tiroli) Kronplatz végzett.

Az ADAC listáján a svájci Engadin / St. Moritz lett a sífutók legjobb terepe, megelőzve a tavalyi első osztrák Seefeldet. Harmadiknak az osztrák Schladming (Ramsau am Dachstein) futott be.

Hagyományosan átadták a legígéretesebben fejlődő síterepek díját is. Az idén köztük voltak az osztrák Damüls és Mellau síterepei, amelyeket hamarosan közös lift köt össze. Szintén díjat kapott Pitztal/ Hochzeiger, ahol új lift és új pálya készül az idei szezonra. A dél-tiroli Karersee (Carezza) idei hatalmas fejlesztései miatt kapta meg ezt a díjat.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »