Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ahol tél van: kétméteres hó a norvég háztetőkön

2015.01.17. Bata Attila

Vészhelyzet alakult ki a délnyugat-norvégiai Voss településen, ahol az elmúlt napokban annyi hó hullott, hogy a háztetők roskadoznak a helyenként két méter vastag hótakaró alatt. Ennyi hóra, ilyen korán a szezonban, még a legidősebb helyiek sem emlékeznek.
Napok óta havazik Norvégia déli és nyugati részén, de a hó mennyisége már átlépte azt a szintet, amikor csak örömöt okoz. Ahogy a videóban is látható, Voss települést teljesen beborította a hó. A rendőrség szerint az önkormányzat épültét 50-200 cm vastag hó borította. Ez a nedves, nehéz hó elég veszélyes, hiszen ezeket a tetőket nem ilyen mennyiségű teher elviselésére tervezték. A helyi szakértő szerint a hó 400 kilogrammot nyom négyzetméterenként, a körülbelül 2500 négyzetméteres tetőre annyi teher nehezedik, mintha 1000 személyautó parkolna rajta - írja a bt.no portál.



A faluban szerda reggel 245 cm vastag volt a hó, a polgárvédelem aktivistái megérkeztek a faluba és próbálták megtisztítani a háztetőket, valamint teherautókkal szállították el a havat a falu utcáiról. A helyiek szerint nem ritka az ilyen vastag hóréteg errefelé, de ilyen korán a szezonban, január közepén, még senki sem látott ilyet. 

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.