Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Svindal látványosat ugratott a hófalak között

2015.07.29. Bata Attila

Norvégia két élsportolója nem mindennapi mutatványt hozott össze még június elején. A síelő Aksel Lund Svindal és a rally versenyző Andreas Mikkelsen közös és látványos száguldásáról készült videó a napokban került ki a szponzor oldalára. Erre szokták mondani, senki se próbálja ki ezt otthon.
Többször is írtunk róla, hogy az idén hatalmas havazás borította be Norvégia dél-nyugati részét. Az alábbi videó június elején készült és jól látható benne, hogy a hegy felső részén (kb. 900 méteres magasságban) még mindig maradt a tél terméséből.

A történet nagyon egyszerű: Svindal sílécen, Mikkelsen pedig rallyautóval igyekszik le a hegyről, hogy elérjék a hamarosan induló kompot. A történet leglátványosabb része, amikor Svindal a magas hófalakon átugrik az országúton, közvetlenül az alatta haladó Mikkelsen autója felett. A hírek szerint ez volt a felvétel legnehezebb része. Fontos volt a tempó megválasztása a tökéletes időzítéshez, hogy a két sportoló éppen az ugrás pillanatában találkozzon.
Pontos időzítés, jelenet a videóból
Pontos időzítés, jelenet a videóból
Később Mikkelsen képességeiből is ízelítőt kapunk, amikor a hegy alján már elfogyott a hó és Svindal beül a rallyautóba, hogy kocsival érjenek a kikötőbe.

A filmet a Lyseveien úton forgatták, amelyet 1984-ben építettek. Az út 29 kilométer hosszú és 27 hajtűkanyar teszi még látványosabbá. A legmagasabb pontja 932 méter, innen ereszkedik le a tengerszintig. Az út végén egy 1,1 kilométeres alagutat is építettek, itt Mikkelsen 160 km/órás sebességgel száguldott.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.