Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Norvégia: nyolcméteres hó, ez a tél, nyugtat a rendőrség

2015.01.27. Bata Attila

Az idei tél egyik legnagyobb nyertese a lehullott hó tekintetében Norvégia déli része. A lenti képek és videók az előző héten készültek, amikor az útkezelők nyolc méter vastag hótakaró alól próbálták kiásni az országutat. A rendőrség pedig jófej módon figyelmezteti az embereket, hogy itt azért nem szokatlan a havazás.
Ez lenne a nyolc méter. | Kép: nrk.no
Aki a havat szereti, annak irány Norvégia! Már írtunk arról decemberben, hogy „ellopták” a havunkat, két hete pedig a háztetőket borító méteres havon csodálkoztunk. Bár annak „norvégebbnek” kell lennie a norvégoknál, mert azok állandóan a rendőrséget hívják a hó miatt.

A rendőrség már meg is unta, vicces közleményben csak annyit mondtak: „a bejelentéseket fontosságuk szerint bírálják el, nem kell minden hóval kapcsolatos panaszukat nekik benyújtani, hiszen ne tessék elfelejteni, végül is Norvégiában lakunk”. Ez a közlemény azután született, hogy naponta 5-10 olyan „életbevágó” bejelentés érkezett, hogy a hó miatt nem tudok munkába menni, vagy a hó miatt nem érkezett meg a postám, stb.

A múlt héten Vikafjellet környékén pedig annyi hó hullott, hogy a szél helyenként nyolcméteres hófalakat emelt az úton. A két héttel korábban megtisztított út, most így nézett ki, ahogy ebben a videóban látható. Ez a mennyiség rekordnak tekinthető abban az értelemben, hogy ilyen rövid idő alatt ekkora torlaszokat még az edzett útfenntartók sem láttak.
A múlt heti helyzet. Kép: nrk.no
A múlt heti helyzet. Kép: nrk.no
KOMMENTEK
százas | 2015.01.27. 22:50
Legalább a síboxba nem kap bele az oldalszél!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.