Menü ≡

Norvégia: nyolcméteres hó, ez a tél, nyugtat a rendőrség

2015.01.27. | Szerző: Bata Attila
Az idei tél egyik legnagyobb nyertese a lehullott hó tekintetében Norvégia déli része. A lenti képek és videók az előző héten készültek, amikor az útkezelők nyolc méter vastag hótakaró alól próbálták kiásni az országutat. A rendőrség pedig jófej módon figyelmezteti az embereket, hogy itt azért nem szokatlan a havazás.
h i r d e t é s
Aki a havat szereti, annak irány Norvégia! Már írtunk arról decemberben, hogy „ellopták” a havunkat, két hete pedig a háztetőket borító méteres havon csodálkoztunk. Bár annak „norvégebbnek” kell lennie a norvégoknál, mert azok állandóan a rendőrséget hívják a hó miatt.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A rendőrség már meg is unta, vicces közleményben csak annyit mondtak: „a bejelentéseket fontosságuk szerint bírálják el, nem kell minden hóval kapcsolatos panaszukat nekik benyújtani, hiszen ne tessék elfelejteni, végül is Norvégiában lakunk”. Ez a közlemény azután született, hogy naponta 5-10 olyan „életbevágó” bejelentés érkezett, hogy a hó miatt nem tudok munkába menni, vagy a hó miatt nem érkezett meg a postám, stb.

A múlt héten Vikafjellet környékén pedig annyi hó hullott, hogy a szél helyenként nyolcméteres hófalakat emelt az úton. A két héttel korábban megtisztított út, most így nézett ki, ahogy ebben a videóban látható. Ez a mennyiség rekordnak tekinthető abban az értelemben, hogy ilyen rövid idő alatt ekkora torlaszokat még az edzett útfenntartók sem láttak. 

Ez még január 10-én készült, azóta a helyzet rosszabb lett


Közlekedés a hétvégén, errefelé konvojban biztonságosabb
2015.01.27. 22:50:25 százas
Legalább a síboxba nem kap bele az oldalszél!
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »