Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ahol tél van: kétméteres hó a norvég háztetőkön

2015.01.17. Bata Attila

Vészhelyzet alakult ki a délnyugat-norvégiai Voss településen, ahol az elmúlt napokban annyi hó hullott, hogy a háztetők roskadoznak a helyenként két méter vastag hótakaró alatt. Ennyi hóra, ilyen korán a szezonban, még a legidősebb helyiek sem emlékeznek.
Napok óta havazik Norvégia déli és nyugati részén, de a hó mennyisége már átlépte azt a szintet, amikor csak örömöt okoz. Ahogy a videóban is látható, Voss települést teljesen beborította a hó. A rendőrség szerint az önkormányzat épültét 50-200 cm vastag hó borította. Ez a nedves, nehéz hó elég veszélyes, hiszen ezeket a tetőket nem ilyen mennyiségű teher elviselésére tervezték. A helyi szakértő szerint a hó 400 kilogrammot nyom négyzetméterenként, a körülbelül 2500 négyzetméteres tetőre annyi teher nehezedik, mintha 1000 személyautó parkolna rajta - írja a bt.no portál.



A faluban szerda reggel 245 cm vastag volt a hó, a polgárvédelem aktivistái megérkeztek a faluba és próbálták megtisztítani a háztetőket, valamint teherautókkal szállították el a havat a falu utcáiról. A helyiek szerint nem ritka az ilyen vastag hóréteg errefelé, de ilyen korán a szezonban, január közepén, még senki sem látott ilyet. 

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.