Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alpe dHuez: nyitás a hétvégén!

2013.11.14. Bata Attila

A kiváló hóviszonyoknak köszönhetően a tervezettnél három héttel korábban nyit ki Alpe d’Huez gleccsere az idén. Szerdán hivatalosan is bejelentették, hogy szombattól lehet síelni a síterep felső, gleccser részén található pályákon. Hamarosan nyit Val Thorens is.
Nem kell a tervezett december 6-ig várni, már szombattól várja a síelőket a francia Alpe d’Huez. A 2600 és 3300 méteres magasság között található gleccseren öt pálya, összesen 10 kilométer hosszban várja a síelőket. A síterep vezetője szerint az utóbbi napok havazása után nagyszerű hóviszonyokat találunk a felső részeken, nincs akadálya a nyitásnak. Azt is hozzátette, hogy ritkaságnak számít, hogy ilyen korán ilyen jó hóban lehessen majd síelni.
Nyitás előtt két nappal (Kép: Alpe d’Huez / Facebook)
Nyitás előtt két nappal (Kép: Alpe d’Huez / Facebook)
Azt is bejelentették, hogy az Alpok legmagasabban fekvő települése, Val Thorens pedig november 21-én indítja a szezont. Ekkor a 2300 és 2950 méter magasan található részen három pályát fognak megnyitni. Eredetileg itt két nappal később nyitottak volna.
Val Thorens, nyitás november 21-én!
Közben a már üzemelő Tignes megnyitotta a gleccser legalsó pályáit is, így már a 3450 méteres legmagasabb ponttól egészen 2100 méterig lehet lesíelni. Az üzemeltetők szerint ez is ritkaság, hogy ilyen alacsony magasságban lehet síelni november közepén.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.