Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: hol lehet még síelni?

2015.04.18. Stánicz Balázs

Az osztrák hegyekben még méterekben áll a hó, ráadásul a mostani hétvégére ismét visszatért a tél némi friss hóval. Körképünkben megnézzük, hol lehet még síelni és mennyi hó van.
Húsvét után – méteres hó ide vagy oda – az osztrák síparadicsomok bezárnak. Kivételt képeznek a gleccserek és néhány magasabb síközpont, ahol a tavaszi szünet után sem áll meg az élet.

Mölltal április 15-én
Mölltal április 15-én
Stájerországban egy síterepen húzhatjuk az íveket, a Dachstein gleccser közel négy méteres hóval várja a síelőket egészen május 3-ig. Karintiában Mölltal mellett (három méteres hó) Turrachon (60 cm) üzemelnek „csökkentett módban” – értsd csak három sílift üzemel - a felvonók. Aki a május 1-i hosszú hétvégére tervez annak Turrachot nem javasoljuk, mivel május 1-én, azaz pénteken bezár.

Ahogy nyugatabbra megyünk úgy lesz egyre vastagabb a hóréteg és a kínálat is bővül. Salzburgban a kapruni gleccser (370 cm) mellett az elkövetkezendő egy-két héten választhatjuk Obertauernet (200 cm), Weissseet (210 cm) és Sportgasteinet (170 cm) is.
Kaprun, Zell am See-ből - Fotó: Stani
Kaprun, Zell am See-ből - Fotó: Stani
Mielőtt útnak indulunk; Obertauernben április 19-től csak öt felvonó üzemel, Weisssee április 26-val bezár, Sportgastein hétvégenként (péntektől vasárnapig) üzemel. A kapruni gleccseren – hasonlóan a többi osztrák gleccserhez – teljes üzem van.

A tiroli gleccsereken javában zajlik a síélet, a magyar síelők kedvenc tiroli helyein, azaz Tuxon 290 cm-es míg Stubaion 260 cm-es hóvastagság mellett síelhetünk.
Weisssee a napokban - Fotó: Stani
Weisssee a napokban - Fotó: Stani
Amennyiben nem gleccsert választunk, úgy Arlbergen és Obergurglon április 26-ig, míg Ischglben egészen május 3-ig élvezhetjük a tavaszi síelés örömeit.
KOMMENTEK

Szállástippek
Freja apartmanok
Modern, 2-3 hálószobás, 4-7 fős apartmanok Obertauernben, 400 méterre a legközelebbi lifttől és sípályától. Szolgáltatások: teremgarázs, wifi, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Lüftenegger Panzió csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Mauterndorf szívében, Grosseck felvonóitól 1,5 km-re, de Obertauern, Katschberg, Fanningberg is pár perc alatt elérhető. Kétágyas és családi fenyőburkolatú szobák, szauna, gazdag büféreggeli!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.