Menü ≡

Ausztria: hol lehet még síelni?

2015.04.18. | Szerző: Stani
Az osztrák hegyekben még méterekben áll a hó, ráadásul a mostani hétvégére ismét visszatért a tél némi friss hóval. Körképünkben megnézzük, hol lehet még síelni és mennyi hó van.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Húsvét után – méteres hó ide vagy oda – az osztrák síparadicsomok bezárnak. Kivételt képeznek a gleccserek és néhány magasabb síközpont, ahol a tavaszi szünet után sem áll meg az élet.

Mölltal április 15-én
Mölltal április 15-én
Stájerországban egy síterepen húzhatjuk az íveket, a Dachstein gleccser közel négy méteres hóval várja a síelőket egészen május 3-ig. Karintiában Mölltal mellett (három méteres hó) Turrachon (60 cm) üzemelnek „csökkentett módban” – értsd csak három sílift üzemel - a felvonók. Aki a május 1-i hosszú hétvégére tervez annak Turrachot nem javasoljuk, mivel május 1-én, azaz pénteken bezár.

Ahogy nyugatabbra megyünk úgy lesz egyre vastagabb a hóréteg és a kínálat is bővül. Salzburgban a kapruni gleccser (370 cm) mellett az elkövetkezendő egy-két héten választhatjuk Obertauernet (200 cm), Weissseet (210 cm) és Sportgasteinet (170 cm) is.
Kaprun, Zell am See-ből - Fotó: Stani
Kaprun, Zell am See-ből - Fotó: Stani
Mielőtt útnak indulunk; Obertauernben április 19-től csak öt felvonó üzemel, Weisssee április 26-val bezár, Sportgastein hétvégenként (péntektől vasárnapig) üzemel. A kapruni gleccseren – hasonlóan a többi osztrák gleccserhez – teljes üzem van.

A tiroli gleccsereken javában zajlik a síélet, a magyar síelők kedvenc tiroli helyein, azaz Tuxon 290 cm-es míg Stubaion 260 cm-es hóvastagság mellett síelhetünk.
Weisssee a napokban - Fotó: Stani
Weisssee a napokban - Fotó: Stani
Amennyiben nem gleccsert választunk, úgy Arlbergen és Obergurglon április 26-ig, míg Ischglben egészen május 3-ig élvezhetjük a tavaszi síelés örömeit.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »