Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Átadták az Eötvös Loránd parkot a Normafánál

2020.05.22. MTI

Átadták pénteken az egykori Hotel Olimpia helyén kialakított 4400 négyzetméteres Eötvös Loránd parkot a Normafánál. A XII. kerület új zöldterületét a Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át.
Az egykori Hotel Olimpia helyén épült Eötvös Loránd park a XII. kerületi Eötvös úton, a Normafánál 2020. május 22-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Az egykori Hotel Olimpia helyén épült Eötvös Loránd park a XII. kerületi Eötvös úton, a Normafánál 2020. május 22-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Gulyás Gergely gratulált ahhoz, hogy egy újabb fontos fejlesztés valósulhatott meg a Normafán. "Az a polgári világ, amelyet sokan áhítozunk, itt a XII. kerületben megmaradt" - fogalmazott.

A park kialakítása a Normafa fejlesztésének csak egyik állomása, ugyanis évek óta központi költségvetésből támogatottan, az önkormányzat hozzájárulásával és az önkormányzat által megtervezett módon zajlik a terület teljes megújítása - mutatott rá.

Azokat "az ésszerűtlen megoldásokat, amelyek a parkolót tették a legszebb helyre", sikerült megszüntetni és olyan egy zöldterületek jöttek létre, amelyek fontosságára éppen az elmúlt időszak hívta fel a figyelmet - mondta Gulyás Gergely a koronavírus-járványra utalva.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte: a másfél hónapig tartó kijárási korlátozások időszakában sokan áhítoztak arról, hogy a zöldbe mehessenek, és sokan keresték fel emiatt a Normafát. Ebből látszott, hogyha Budapesten valamit fejleszteni kell, akkor azok a zöldterületek - jelentette ki Gulyás Gergely, aki szólt arról is, hogy a Normafának mindig is szimbolikus jelentősége volt nemcsak a kerület, de az egész főváros számára is.

A tervezők és a kivitelezők munkáját megköszönve azt is hangsúlyozta, hogy a kormány továbbra is készen áll Normafa fejlesztésének támogatására.

Pokorni Zoltán, a kerület fideszes polgármestere a fejlesztés előzményeiről felidézte, hogy szükségessé vált az 1970-ben átadott, az Ybl Miklós-díjas építész, Farkasdy Zoltán által tervezett egykori hotel lebontása, mivel azt részben vasbeton-szerkezete miatt átalakítani nem lehetett, így az épület "a mai körülmények között használhatatlanná vált".

Pokorni Zoltán kiemelte, hogy a többféle fejlesztési terv közül az valósult meg, amelyet a közelben lakók kértek és javasoltak.

"Nincs parkoló, sportpálya az ablakuk alatt, a játszóteret a kisebb gyerekekre tervezték, a szökőkút és a padok az itt élő - nagyrészt idős - emberek kényelmét és nyugalmát szolgálja" - mondta arra is kitérve, hogy a területen 700 cserjét, és 50 fát ültettek, valamint tartós murvasétányt alakítottak ki.

Az átadón mások mellett részt vett Vágó István, a Demokratikus Koalíció XII. kerületi önkormányzati képviselője is.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.