Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hóágyúzott sífutó- és szánkópálya lesz a Normafán

2021.10.22. Wesselényi Andrea

Elkészült a föld alatti víz- és villanyvezeték, készülnek a technikai helyiségek és az idei tél második felében akár már műhavas, esténként pedig kivilágított pályán lehet majd sífutni az Anna-réten. Ez a terület eddig is a sífutók kedvenc helye volt. Jó hír, hogy a hópótlásnak köszönhetően sokkal hosszabb szezonra számíthatunk a Normafánál.
Az új Normafa Park Látogatóközpontban jártunk | Fotó: sielok.hu
Az új Normafa Park Látogatóközpontban jártunk | Fotó: sielok.hu
A fejlesztést alapos és felelős szakmai munka előzte meg. Nyolc éven át tartott a több vegetációs cikluson átívelő, többször aktualizált Natura 2000 hatásvizsgálat, amelyhez 2015-től előzetes környezeti hatásvizsgálat is társult. – számolt be a munkálatok tavaszi megkezdésekor a Hegyvidéki Önkormányzati lapja.
Az Anna-rét eddig is a sífutók kedvenc helye volt. Itt lesz a hóágyúzott, kivilágított sífutópálya.
Az Anna-rét eddig is a sífutók kedvenc helye volt. Itt lesz a hóágyúzott, kivilágított sífutópálya.
Azóta elkészült a technikai hóval befedhető sífutó- és szánkópálya vezetékhálózta, valamint befejeződött az építkezés a Normafa Park központjában is. Az Eötvös út 50 sz. alatt álló villát újította fel az Önkormányzat, és ebben kaptak helyet a Normafa Park irodái, a földszinti részen pedig egy szép látogatóközpontot alakítottak ki, ahol információkkal, brosúrákkal és mini kiállítással várják majd az érdeklődőket. A falakon és a tévé képernyőjén a normafai síelések emlékei, régi plakátok és filmfelvételek emlékeztetnek arra, hogy a Normafát havas teleken mindig ellepték, és élvezettel használták a síelők.
A "Normafa kapuja" terepbe simuló épületének tetején alakították ki a sítanpályát.
A "Normafa kapuja" terepbe simuló épületének tetején alakították ki a sítanpályát.
A csapadék- és tűzi víztározó fölé építészetileg izgalmas megoldással műanyag sípályát építettek. Ebben a faburkolatos épületben kaptak helyet a Normafára érkező sportolókat kiszolgáló helyiségek is: sí- és sportszer kölcsönző, kulcsszekrényes öltöző, zuhanyzó, iroda és büfé. A műanyag tanpályát a most indult Normafa Síiskola üzemelteti, ahol már lehet oktatásra jelentkezni.
Már javában folyik a VASAS síház felújítása
Már javában folyik a VASAS síház felújítása
Már javában folyik a legendás VASAS síház megújítása, a régi öreg faház helyére ugyanakkora területen egy korszerű teraszos épületet terveztek. Itt lesz a sífutópályák belépő pontja, ahol a síjegyeket lehet majd megvásárolni a 2022/23-as szezontól. Az hamarosan elég lesz a hideget megvárni, mivel a pályák behavazását várhatóan a az idei tél második felétől a technika segíti. Egy vadonatúj Pistenbully ratrak is érkezett tavaly a Normafára, ezt idén télen fogják először használni a pályák kezelésére. A kivilágított sífutópályák használatáért a külföldi gyakorlathoz hasonlóan itthon is fizetni kell majd egy jelképes összeget. Az idei szezon próbaüzemnek minősül, ezért ezen a télen ingyenes lesz a pályahasználat. Már nagyon várjuk, hogy kipróbáljuk!
KOMMENTEK
kócos | 2021.10.22. 12:37
Mert ráérek, már alig várom, a hideget, a műhavat, a kezelt sífutópályát. A cikk leírójának ajánlom, hogy tegye térképre az Eötvös utca 50., ahol remény szerint a futók összkomfortos kiszolgáló helye lesz, és a Vasas Síházának helyét, ahol majd a síelők beszállnak a rendszerbe. Nem a 850 métert sokallom, bár bizarrnak tartom, hanem hol fognak felmenni a beöltözött sífutók a beszálló helyre, Az első gondolat még megmaradt.
b.aron | 2021.10.22. 13:12
Azt jól értelmeztem, hogy a víztározó vmi épületben van alul??? Érdekes lesz.....
Trailrider | 2021.10.22. 15:50
b.aron, Budapest ivóvízkészlete is föld alatti tárolókban várja a felhasználást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.