Menü ≡

Augusztustól mindennap várja utasait a Zugligeti Libegő

2020.07.28. | Szerző: MTI
Augusztus elsejétől, szombattól újra normál nyitvatartási rend szerint közlekedik a Zugligeti Libegő - közölte a BKV hétfőn az MTI-vel.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
A libegő szolgáltatása már május végén csökkentett nyitvatartási időben újraindult, szombattól azonban - a páros hetek hétfőjén esedékes karbantartási napok kivételével - mindennap délelőtt tíz és este hét óra között működik majd - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Azt írták, a járványügyi veszélyhelyzet idején, kihasználva a kényszerű üzemszünetet, műszakilag megújult az idén ötvenéves közlekedési eszköz.

A rekonstrukció keretében felújított hajtásrendszerrel még biztonságosabbá vált a Libegő üzemeltetése, amely Magyarország első személyszállító drótkötélpályájaként már 1970 óta szállítja a túrázókat, kirándulókat vagy csupán a budapesti panoráma miatt idelátogató utasokat a János-hegyre, s vissza.

A BKV közölte azt is, hogy augusztus 29-én várják éjszakai libegőzésre az érdeklődőket.
2020.07.30. 21:42:56 Tobzoska
Ha már karbantartották a libegőt, akkor remélem még jó ideig marad is olyannak, amilyen most. Kicsit lassúnak, kicsit retrónak, de mindenképpen szerethetőnek. Ha már egy high tech kabinost akarnak, akkor azt a Bécsi úttól a Hármashatár hegyre kellene vezetni. Ott van bőven tömegközlekedési kapcsolat, no meg kicsit szét is lennének vele húzva a budapesti turista látványosságok helyszínei.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »