Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Ausztria: 30 cm friss hó és érkezik a következő havazás

2019.10.06. | Szerző: Stani
A tegnapi havazás 30 cm friss havat hozott a Magas-Tauern egyes részeire, október 2. óta tart az átlagnál hűvösebb időjárás, ami 2000 m felett többször hozott számottevő havat. Az előttünk álló napokban is marad a tél.
h i r d e t é s
Október igencsak téliesre sikerült eddig, a magasabb hegyekbe sorra érkeznek a friss havat hozó frontok.
Míg a szeptemberi havazások során elsősorban Tirol nyugati része kapott jelentősebb havat, addig most a keleti rész van soron; a legtöbb hó a Zillervölgyi-Alpokban (síterep: Hintertux) és a Magas-Tauern északi részén (síterepek: Kaprun és Weißsee) esett.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A friss hó mellett viszonylag tartós a hideg is, így a gleccsereken folyamatosan üzemelnek a hóágyúk. Az előrejelzések szerint legalább a jövő hét közepéig marad a hidegebb idő, így folytatódhat a hógyártás.
Amibe időnként Holle Anyó is besegít; ezekben az órákban érte el egy újabb front az osztrák hegyeket, ami a gleccsereken 10-20 cm havat hozhat. A hóhatár Tirolban lesz a legmagasabb, 1800-2000 m körül, kelet felé haladva folyamatosan csökken.
Salzburgban már 1400 méteren fehéredhet a táj, míg Stájerországban lesznek olyan helyek, ahol 1200 méteren is havazás várható. Még alacsonyabban eshet a hó a határhoz közeli terepeken, ahol 1000 méterig lehavazhat.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 5 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.