Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: megérkezett a hó a gleccserekre

2021.08.28. Stánicz Balázs

Augusztusban a mostani a harmadik havazás Ausztriában. Míg a legutóbbi kettő csak homeopátiás mennyiségeket hozott - mindezt viszonylag magas hóhatárral - addig a mostaninál a szerencsésebb helyeken 10-15 cm is hullott.
Hintertux gleccseren is esett a hó - Fotó: Hintertuxer Gletscher
Hintertux gleccseren is esett a hó - Fotó: Hintertuxer Gletscher
Az augusztusi nyárutót a héten több egymást követő hidegfront is térdre kényszerítette az osztrák hegyekben, ahol kora ősziesre fordult az idő. Ami lenn a völgyekben eső az a magasabb hegyekben hó formájában hullott.
Az Alpincenter (2450 m) környéke péntek Kaprunban
Az Alpincenter (2450 m) környéke péntek Kaprunban
Péntek reggelre szépen befehéredtek országszerte a 2000-2500 m feletti hegyek, többek közt a Grossglockner alpesi útnál is havazott. A nagyja még hátra van, a jövő hét elejéig 20-50 cm hó is hullhat az osztrák hegyekben, a legtöbb a Magas-Tauern hegységben (síterepek a teljesség igénye nélkül: Kaprun, Mölltal, Sportgastein, Weißsee gleccser).
Grossglockner út is havas lett
Grossglockner út is havas lett
Vasárnapra virradóra Németország felől egy újabb csapadékzóna éri el Ausztriát, a nyugati tartományokban (Vorarlberg, Tirol, Salzburg) 1800-2100 méterig lehavazhat. A hóesés hétfőn is folytatódhat a magasban, igaz ekkor pár száz méterrel magasabban, a gleccsereken továbbra is friss havat hozva.
Remekül látszódik a hóhatár a Magas-Tauern hegységben
Remekül látszódik a hóhatár a Magas-Tauern hegységben
Több gleccsersíterepek már a hóágyúkat is a pályákra helyezték, jelenleg a tiroli Hintertuxon hódolhatunk havas hobbinknak, szeptember második felében, október elején követheti őket a többi osztrák gleccser.
KOMMENTEK

Szállástippek
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sporthotel Cristall csillagcsillagcsillagcsillag
A magyar alkalmazottakkal üzemelő szálloda a Stubai-völgyben, Fulpmesben található, 1,5 km-re Schlick 2000-től, a gleccser pályáitól pedig 23 km-re. Kétágyas szobák, családi apartman és hatalmas lakosztály várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.