Menü ≡

Ausztria: megérkezett a hó a gleccserekre

2021.08.28. | Szerző: Stani
Augusztusban a mostani a harmadik havazás Ausztriában. Míg a legutóbbi kettő csak homeopátiás mennyiségeket hozott - mindezt viszonylag magas hóhatárral - addig a mostaninál a szerencsésebb helyeken 10-15 cm is hullott.
h i r d e t é s
Az augusztusi nyárutót a héten több egymást követő hidegfront is térdre kényszerítette az osztrák hegyekben, ahol kora ősziesre fordult az idő. Ami lenn a völgyekben eső az a magasabb hegyekben hó formájában hullott.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Péntek reggelre szépen befehéredtek országszerte a 2000-2500 m feletti hegyek, többek közt a Grossglockner alpesi útnál is havazott. A nagyja még hátra van, a jövő hét elejéig 20-50 cm hó is hullhat az osztrák hegyekben, a legtöbb a Magas-Tauern hegységben (síterepek a teljesség igénye nélkül: Kaprun, Mölltal, Sportgastein, Weißsee gleccser).
Vasárnapra virradóra Németország felől egy újabb csapadékzóna éri el Ausztriát, a nyugati tartományokban (Vorarlberg, Tirol, Salzburg) 1800-2100 méterig lehavazhat. A hóesés hétfőn is folytatódhat a magasban, igaz ekkor pár száz méterrel magasabban, a gleccsereken továbbra is friss havat hozva.
Több gleccsersíterepek már a hóágyúkat is a pályákra helyezték, jelenleg a tiroli Hintertuxon hódolhatunk havas hobbinknak, szeptember második felében, október elején követheti őket a többi osztrák gleccser.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »