Újabb fél méter hó esett Ausztriában

2021.12.07. Stánicz Balázs

Az osztrák havazásokat szinte már nehéz követni; november 25-óta csaknem kétnaponta havazik. A hóesések jellemzően Karintiára, Salzburg tartomány déli részeire (Magas-Tauern, Alacsony Tauern, Lungau) korlátozódnak, de időközben jelentős jó hullott északon is.
Hómennyiségek Kaprunban 1800 méteren - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Ha síterepeket kellene listázni, akkor Gastein, Kaprun, Weißsee, Rauris, Obertauern, Hochkönig, Dachstein, Hintertux, Kitzbüheli Alpok egy része (elsősorban a déli nyúlványai) és jó néhány karintiai síterep, így Heiligenblut, Mölltal, Nassfeld, Embergeralm Arnoldstein, Weinebene, Gerlitzen, ahol igazán sok hó esett.
Irschen (Karintia, Spittal a d Drau járás) feletti hegyvidék - Fotó: Nicole Kanders
A vasárnapi havazás ismét a fenti régiókat terítette be, különösen a Magas-Tauern hegységet és Karintia egyes részeit. A völgyekben is hatalmas hó esett, a Wörthi-tó partján fekvő Velden felett 40 cm friss havat jelentettek. Nem csoda, hogy a hétvégén kezdetét vette egy-két karintiai síterepen is a szezon, már húzhatjuk az íveket Gerlitzen vagy éppen Weinebene sípályáin is.
Bärental (Karintia, Karavankák) - Fotó: Gerd Imhof
A folyamatos havazások mellett kellően hideg van, 3000 méteren napközben is -15 , -20 C fok közti értékekkel és sokszor 2000 méteren sincs több -10 C foknál. A feltételek a lehető legideálisabbak hóágyúzásra is, amit igyekeznek kihasználni a síterepek. Az elkövetkezendő tíz napban szinte egész Ausztria kinyit, már csak a turizmusnak kell elindulnia a teljes mosolyért.
Katschbergen Holle Anyó mellett a hóágyúk is szorgoskodnak - Fotó: Bergbahnen Katschberg
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Almresort Gartnerkofel
A modern Almresort Gartnerkofel egy abszolút pályaszállás a nassfeldi sírégió Gartnerkofel részén. A szállás 3 különböző apartman típussal rendelkezik, némelyikük saját szaunával felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tröpolach apartmanok
Apartmanok széles választékban az 1 ágyastól kezdve egészen a 8 fősekig mindössze 300 méterre a nassfeldi Millennium-Express kabinos lifttől! Ellátás: önellátás.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ski&Bike Nassfeld apartmanok
A Ski & Bike apartmanok Hermagor nyugodt külterületén találhatóak, a nassfeldi sípályáktól 10 kilométerre. 2,3 és 5 fős apartmanok felszerelt konyhasarokkal, igény esetén ellátással a szomszédos étteremben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.