Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Újabb fél méter hó esett Ausztriában

2021.12.07. | Szerző: Stani
Az osztrák havazásokat szinte már nehéz követni; november 25-óta csaknem kétnaponta havazik. A hóesések jellemzően Karintiára, Salzburg tartomány déli részeire (Magas-Tauern, Alacsony Tauern, Lungau) korlátozódnak, de időközben jelentős jó hullott északon is.
h i r d e t é s
Ha síterepeket kellene listázni, akkor Gastein, Kaprun, Weißsee, Rauris, Obertauern, Hochkönig, Dachstein, Hintertux, Kitzbüheli Alpok egy része (elsősorban a déli nyúlványai) és jó néhány karintiai síterep, így Heiligenblut, Mölltal, Nassfeld, Embergeralm Arnoldstein, Weinebene, Gerlitzen, ahol igazán sok hó esett.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A vasárnapi havazás ismét a fenti régiókat terítette be, különösen a Magas-Tauern hegységet és Karintia egyes részeit. A völgyekben is hatalmas hó esett, a Wörthi-tó partján fekvő Velden felett 40 cm friss havat jelentettek. Nem csoda, hogy a hétvégén kezdetét vette egy-két karintiai síterepen is a szezon, már húzhatjuk az íveket Gerlitzen vagy éppen Weinebene sípályáin is.
A folyamatos havazások mellett kellően hideg van, 3000 méteren napközben is -15 , -20 C fok közti értékekkel és sokszor 2000 méteren sincs több -10 C foknál. A feltételek a lehető legideálisabbak hóágyúzásra is, amit igyekeznek kihasználni a síterepek. Az elkövetkezendő tíz napban szinte egész Ausztria kinyit, már csak a turizmusnak kell elindulnia a teljes mosolyért.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel #Covid infók síelőknek FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »