Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Osztrák gleccserkörkép: remek hóviszonyok

2020.10.24. Stánicz Balázs

Az idei október kitett magáért, havazás havazást követett és a következő hóesés már a spájzban, olyannyira, hogy a mai napon is sokfelé havazik, 10-20 cm friss hóval számolhatunk, a nagyobb hóesés hétfőtől érkezhet.
Akár decemberben (Kaprun) - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Akár decemberben (Kaprun) - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Immáron az összes gleccser nyitva áll, az elmúlt tíz év egyik legjobb hava következhet az őszi szünetben, amit az utazási korlátozások miatt (igaz a határokon visszafele jóval lazábbak az ellenőrzések, mint tavasszal) vélhetően a legtöbben Magyarországon töltenek. Azok számára, akik nekivágnak Ausztriának vagy egyszerűen csak velünk együtt örülnek minden havas hírnek következzen egy osztrák gleccserkörkép.
A karintiai Mölltalon egészen a kabinos aljáig (9-es pálya) csúszhatunk és a 8-as lejtő a Panoramabahn ülőlifttel is várja a síelőket. A hegyen 80 cm hó fedi a lejtőket és a hét elején 30-40 cm friss hó érkezhet.

Stájerország tetején, a Dachsteinen a múlt hétvégén startolt a szezon, itt három húzólift mellett csúszhatunk. A sífutók 15 km-nyi pályának örülhetnek. A hóvastagság 40 cm és a jövő hét eleje 10-15 cm havat hozhat.
A salzburgi Kaprun 14 felvonóval várja a téli sportok szerelmeseit. Szombattól a Kristallbahnig (kb. 2200 m) csúszhatunk hivatalosan, nyitva a 3a carvingpálya is. A jövő hét folyamán akár a sípályarendszer aljáig is kinyitják a pályákat, azaz 1975 méterig suhanhatunk. Nyitva a funpark és a sífutópálya is. A gleccseren 110 cm-t mutatnak a hómércék, a jövő hét első napjaiban 30-50 cm hó érkezhet.
Nézzük mi a helyzet Tirolban, ahol öt gleccser közül is választhatunk. Hintertuxon 15 felvonó 38 kilométernyi sípályát szolgál ki 3250 és 2600 méter közt, egészen a Tuxer Ferner Hausig síelhetünk. Nyitva a funpark , ahol a szokásos elemek és ugratók mellett a félcső is várja a freestyle szerelmeseit. A felső részeken 105 cm-es a hóvastagság és a hétfői, keddi napokon 50-70 cm jöhet hozzá.
A Stubai gleccseren 2291 és 3333 méter közt vannak nyitva a pályák, mintegy 13 lejtő 38 kilométernyi szakaszán élvezhetjük a síelés és snowboardozás örömeit. A sípályákat 16 felvonó szolgálja ki. A hóvastagság a gleccseren 70 cm. Ehhez néhány nap múlva még hozzájöhet 50-60 cm.
Söldenben a VK első futama sikeresen lement, a terep most a hobbisíelőké. Nyolc felvonóval és kilenc lifttel várja a tiroli síparadicsom a síelőket és snowboardosokat. A gleccseren fél méter hó van és kedd estig 50-60 cm-el gyarapodhat a hóréteg.
Pitztal, Ausztria legmagasabb síterepe már szeptember második felében meglepően jó pályákkal nyitott, az akkor még későnyárias időben. Mostanra kifejezetten télies a táj. 70 cm hó mellett öt pálya és hat felvonó közül választhatunk. Korai kelők előnyben, már 7:30 h-kor indul az első lift. A jövő hét elején 50-60 cm friss hóval lepheti meg az itt síelőket Holle Anyó.
A tiroli „végvárban”, Kaunertalon a mai naptól az összes felvonó üzemel, és a legtöbb pálya nyitva. A 3113 méter magas csúcstól (Falginjoch, ide visz a tavalyi szezonban átadott szuperkabin) egészen az Ochsenalmig, azaz 2350 méterig csúszhatunk. Közel egy méteres hóval büszkélkedhet Kaunertal és hétfőtől 40-50 cm eshet.
KOMMENTEK
Peter Szekely | 2020.10.25. 10:09
Szuper hírek, gyönyörűek a képek

Szállástippek
Sporthotel Cristall csillagcsillagcsillagcsillag
A magyar alkalmazottakkal üzemelő szálloda a Stubai-völgyben, Fulpmesben található, 1,5 km-re Schlick 2000-től, a gleccser pályáitól pedig 23 km-re. Kétágyas szobák, családi apartman és hatalmas lakosztály várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.