Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: még mindig tél

2017.09.20. Stánicz Balázs

A szeptemberi havazás szerdán is folytatódott, bár a keddi mennyiségek nem ismétlődtek meg, így is több helyütt gyarapodott a hóréteg 10-20 centiméterrel. A havazásnak holnaptól vége és a napsütés kerül előtérbe.
Grossglockner út ma reggel - fotó: facebook
Grossglockner út ma reggel - fotó: facebook
Hintertux, még szerencse, hogy Xdrive :) - fotó: facebook
Hintertux, még szerencse, hogy Xdrive :) - fotó: facebook
Szokatlan szeptemberi képet mutatnak az osztrák hegyek, 1500-2000 méter felett mélyen behavazott lejtők, hóborította fenyőfák.

Szezon első freeride síelése Kaprunban - Stani

Bár minden évben esik hó szeptemberben, a mostani azért különleges, mert helyenként 1300 méter alá csökkent a hóhatár, másrészt a szerencsésebb régiókban hatalmas mennyiségek jöttek le néhány nap alatt.
Planai ma reggel - fotó: facebook
Planai ma reggel - fotó: facebook
A Salzburgot Karintiával összekötő Grossglockner hegyvidéki utat a hatalmas hómennyiségek és a hófúvások miatt a mai napon lezárták.

Stubai szerda reggel - facebook

A tervek szerint holnaptól újra megnyitják a forgalom előtt Ausztria leglátogatottabb panorámaútját. Jövő héttől várhatóan visszatér az ősz az ilyenkor megszokott hőmérsékletekkel, igaz a hétvégén még számíthatunk egy kisebb havazásra az osztrák gleccsereken.

Hauser Kaibling szerda reggel - facebook

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Villa Liesl
Egyedileg berendezett, exkluzív 6-8 fős apartmanok saját szaunával Schladming / Hauser Kaibling síliftjeitől 350 méterre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon /1100 m tszfm./, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bergresort Hauser Kaibling
2019-ben átadott, luxus színvonalú hütték a Schladming 4 hegy sícentrumban, Hauser Kaibling sípályái mellett. A max. 10 fős hütték mindegyike szaunával, valamint kültéri jacuzzival felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.