Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria jó téli szezonra számít

2022.10.31. sielok.hu

Az osztrák idegenforgalmi hivatal jelentése egyértelműen arról tanúskodik, hogy annak ellenére, hogy nehéz évek vannak a síközpontok mögött, a Covid-járvány már nem befolyásolja a foglalásokat. Mind többen és többen térnek vissza a síeléshez, a havas sportokhoz, hiszen ez az a szerelem, ami a jelek szerint sem múlik el soha.
Lisa Weddig (az Österreich Werbung igazgatója) és Susanne Kraus-Winkler (turizmusért felelős államtitkár) | Fotó: BMAW/Holey
Lisa Weddig (az Österreich Werbung igazgatója) és Susanne Kraus-Winkler (turizmusért felelős államtitkár) | Fotó: BMAW/Holey

Miről árulkodnak a számok?

A nemrég megtartott sajtótájékoztatón Susanne Kraus-Winkler turizmusért felelős államtitkár, valamint Lisa Weddig, az osztrák turisztikai hivatal ügyvezető igazgatójának nyilatkozata minden kétséget kizáróan arról tanúskodott, hogy nem akármilyen idény várható. A média eddig is hangos volt a havas sportoktól, lévén a fenntarthatóság témája sokakat foglalkoztat.

A frissen megjelent téli potenciáltanulmány arról tanúskodik, hogy az emberekben nagyon vágynak a téli vakációzásra, a kikapcsolódásra. S nagyon úgy néz ki, hogy a vágymegvalósításban immár semmi, még a koronavírus sem akadályozhatja meg őket. A sajtótájékoztató hangvétele óvatosnak, ám egyértelműen optimistának mondható. Egy valami kétségtelenül megkérdőjelezhetetlen, ahogy az el is hangzott: a szakma a visszatérést ünnepelheti.

A konklúzió egyértelműen az, hogy minden nehézség, kihívás, akadály ellenére a turisztika csillaga újra felragyog. A jelenlegi adatok arról mesélnek, hogy az aktuális foglalások mennyisége megközelíti a válság előtti időszakban mért adatokat. Ez azt jelenti, hogy a turizmus a recessziót arra használta fel, hogy újrapozicionálja magát. Ez nemcsak, hogy sikerült, hanem az is kiderült, hogy az ágazat ellenállóképessége és megújulásra való hajlandósága nem mindennapi.

Mi az, ami jelenleg árnyalja a képet?

Óvatosságra a magasabb energiaárak adnak okot. Magyarul a keretfeltételek továbbra sem a legkedvezőbbek. Azonban az energiafelhasználásról folyó vitával kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy a turizmus (beleértve a hógyártást és a felvonók üzemeltetését is) Ausztria teljes energiafogyasztásának mindössze 1,55 százalékáért felelős. „A turisztikai ágazat évtizedek óta törekszik az energiafogyasztás csökkentésére. Például 2008 óta 54%-kal csökkent a szálláson eltöltött éjszakánkénti energiafogyasztás, és ez a téli turizmus a teljes energiafogyasztásának 0,9%-át teszi ki” – mondta Kraus-Winkler.

Nagyobb probléma a munkaerőhiány

Ami pedig még meglepőnek is tűnhet, hogy jelenleg lényegesen kevesebben dolgoznak a szektorban, mint amennyi emberre minimálisan szükség lenne. Ez is vitathatatlanul egy nehezítő körülmény. A turizmusban szeptemberig 221 213 alkalmazottat tartottak nyilván. Szeptemberben 12 936 betöltetlen állás volt, a nyári szezon 2022 szeptemberi zárásával egy időben pedig kétszer annyi volt a munkanélküliként nyilvántartottak száma. "A konstruktív megoldások azok, amik végül megoldást és kiutat jelenthetnek." - jelentette ki az államtitkár asszony.
A reklámkampány üzenete: a tél szeretete örök. Éld át az igazi telet Ausztriában!
A reklámkampány üzenete: a tél szeretete örök. Éld át az igazi telet Ausztriában!

Nagy reklámkampány indul 11 európai országban

Az Österreich Werbung egy széles körű marketing kampánnyal erősíti a téli szezont 11 piacon, melyek között hazánk is szerepel. A kampány középpontjában a tél szeretete és az igazi téli, havas élmények iránti vágy felkeltése áll. A reklámszpotok hagyományos, offline felületeken is láthatóak lesznek.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern részben kutabarát apartman 2-10 fő részére Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Das Alpenhaus Kaprun csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos wellnesshotel mindössze 200 méterre a Maiskogelre/Kitzsteinhornra szállító kis kabinos lift alsó állomásától. Tágas, modern szobák félpanzióval és uzsonnával, uszodás wellness részleg sokféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.