Menü ≡

Jellemzően napos, hideg idő az osztrák síterepeken

2020.01.10. | Frissítve: 2020.01.11. | Szerző: Bata Attila
Kissé szárazan indult az év Ausztriában. A múlt heti kisebb havazás után ismét várjuk a havat, de a síterepeken a hóágyúk teszik a dolgukat. A legtöbb síterepen napsütésben lehetett ezen a héten síelni.
h i r d e t é s
Már 10 nap telt el az idei évből, de még az igazi tél még várat magára Ausztriában is. Az év első hétvégéjén ugyan lehullott 20-40 cm friss hó az északi oldal síterepein, főleg az ország középső részében, de tavaly ilyenkor már szó szerint nyakig álltunk a hóban.
Zauchensee, havazás a salzburgi régióban. Itt január 5-én 20-30 cm hó hullott
Nagyon vegyes képest mutatnak most az osztrák síterepek. Vannak, olyan alacsonyan fekvő stájer síterepek, ahol hóágyúzni sem tudnak, ott még el sem kezdődött a síszezon, és várhatóan el is marad ott idén a síelés. Ezzel szemben a síterepek nagy részén, főleg a hóágyúknak köszönhetően, vastagon áll a hó, és várják a síelőket.

Tervezés előtt érdemes hójelentésünket is böngészni, amely a mesterségesen havazott pályák adatait is tartalmazza és az osztrák síterepek saját maguk töltik fel adatokkal.
Gerlitzen, Ausztria déli része. Bár régen havazott, de minden pálya és lift üzemel
Ezen a héten a napsütésé volt a főszerep az osztrák pályákon, ez a továbbiakban is így marad, csak az északi oldalon szakítja meg egy felhősödés a napsütést egy rövid időre.

Búcsúzóul néhány kép arról, hogy a sípályák északon és délen is üzemelnek, és sok helyen nem csak a sípályákra jutott a hóból.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Mostani helyzet nagyon közel a magyar határhoz: Mönichkirchen-Mariensee
Hochkönig, Ski amadé: az osztrák női válogatott szlalomosai a síterepen gyakorolnak a flachau-i verseny előtt
2020.01.12. 11:02:08 tomika
Soha nem győztem hangsúlyozni mindig korai novemberben örülni a nagy havazásnak általában mindig ez az eredménye idén már háromszor voltam síelni de még egyszer sem volt igazi téli hangulat Sajnos egyre több ilyen év van hogy Novemberben amikor még nem nyitnak ki a pályák leesik fél méter egy méter hó utána meg egy hónapig semmi Sőt melegfront melegfront hátán és általában még az is elolvad ami leesett addig Magyarországot már meg sem említem idén itthon katasztrofális a helyzet
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »