Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Hochkar: lavinarobbantások, Ötscher újra üzemel

2019.01.12. | Szerző: Bata Attila
Bár egész Ausztriában csökkentették a lavinaveszély szintjét a legmagasabb ötös fokozatról négyesre, a helyzet továbbra is nagyon veszélyes a hegyekben. Tegnap Hochkar környékén a hadsereg mesterséges lavinákat indított el, Ötsher síterepe pedig újra kinyithat.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Tegnap az Osztrák Szövetségi Hadsereg (Bundesheer) alsó-ausztriai légi bázisáról szálltak fel a helikopterek Hochkar és Lackenhof környéke felé és mintegy 85 kilogrammnyi robbanóanyagot használtak fel mesterséges lavinák elindítására.

Hochkar: bevetésen a hadsereg
A helikoptereket általában kiképzésre használják, most robbantási szakértőkkel és a hegyet jól ismerő civilekkel együtt indultak bevetésre, hogy lerobbantsák a lavinaveszélyes részeket, így későbbi hóomlásokat akadályozzanak meg.

A képeken is látható, hogy milyen a jelenlegi helyzet Hochkaron. A síterephez vezető kilenc kilométer hosszú Hochkar-Alpenstraße még mindig havas, még hat kilométernyi szakaszt kell megtisztítani a hótól. A tervek szerint a hadsereg vasárnapra érheti el a síterepet és kezdhet neki a liftek és az építmények kiásásának a hóból. A fenti videón az látható, hogy a síterepen már készítik elő a parkolót a hadsereg fogadására.

Valamivel jobb a helyzet Ötscher (Lackenhof) síterepén. Itt a tegnapi robbantások már lehetővé tették, hogy néhány liftet (a négyülésest az Eibelkogl-nél, az Ötscherbahn-t és a gyermeklifteket) beindítsanak, így szombattól csökkentett üzemmódban és kedvezményes árakkal, de újra ki tudnak nyitni.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel #Covid infók síelőknek FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »