Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Hochkar: az út már járható, de még le van zárva

2019.01.14. | Szerző: Bata Attila
A terveknek megfelelően halad Hochkar síterepének kiszabadítása a hóból. Először a síterephez vezető kilenc kilométer hosszú utat kellett letisztítani és biztonságossá tenni. Ez tegnapra sikerült. Most a hadsereg és a tűzoltóság következik, egyelőre csak ők használhatják az utat.
h i r d e t é s
Körülbelül 3-4 méter vastag a hó Hochkar síterepén, ott ahol a szél nem állított belőle hófalakat. A szélfúvásnak kitett helyeken még ennél is nagyobb a hó. A síterep kiszabadítása a tervek szerint halad. Tegnap járhatóvá tették az alpesi utat, amelyet egyelőre csak a mentőcsapatok használhatnak. A hadsereg 130, a tűzoltóság 180 önkéntese dolgozik a síterepen váltott műszakban, hogy először is elérhetővé tegyék a vendéglőket és szállásokat. Sok esetben ezek az épületek ki sem látszanak a hóból.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A gondot az jelenti, hogy a következő időszakban további 50-100 cm hó hullhat a síterepre, amely tovább nehezítheti az extrém körülmények között dolgozó önkéntesek dolgát.
A szomszédos Lackenhof síterepén már szombat óta ismét lehet síelni, igaz nem az összes lift üzemel. A településen annyi hó hullott, hogy tegnap még vezette az osztrák települések listáját. Az itt mért 195 cm a legmagasabb érték lakott településen egész Ausztriában.

Tegyük hozzá, hogy Lackenhofban 1919 óta tartják nyilván az időjárási adatokat, és a mostani eredmény majdnem januári rekord. Legutoljára 1923-ban hullott ilyen sok hó, de talán lesz még esély túlszárnyalni az akkori 210 centiméteres hóvastagságot.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel #Covid infók síelőknek FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »