Hochkar: az út már járható, de még le van zárva

2019.01.14. Bata Attila

A terveknek megfelelően halad Hochkar síterepének kiszabadítása a hóból. Először a síterephez vezető kilenc kilométer hosszú utat kellett letisztítani és biztonságossá tenni. Ez tegnapra sikerült. Most a hadsereg és a tűzoltóság következik, egyelőre csak ők használhatják az utat.
Kép: Hochkar síterep
h i r d e t é s
Körülbelül 3-4 méter vastag a hó Hochkar síterepén, ott ahol a szél nem állított belőle hófalakat. A szélfúvásnak kitett helyeken még ennél is nagyobb a hó. A síterep kiszabadítása a tervek szerint halad. Tegnap járhatóvá tették az alpesi utat, amelyet egyelőre csak a mentőcsapatok használhatnak. A hadsereg 130, a tűzoltóság 180 önkéntese dolgozik a síterepen váltott műszakban, hogy először is elérhetővé tegyék a vendéglőket és szállásokat. Sok esetben ezek az épületek ki sem látszanak a hóból.
Fotó: Bergrettung Göstling
A gondot az jelenti, hogy a következő időszakban további 50-100 cm hó hullhat a síterepre, amely tovább nehezítheti az extrém körülmények között dolgozó önkéntesek dolgát.
Fotó: Hochkar
A szomszédos Lackenhof síterepén már szombat óta ismét lehet síelni, igaz nem az összes lift üzemel. A településen annyi hó hullott, hogy tegnap még vezette az osztrák települések listáját. Az itt mért 195 cm a legmagasabb érték lakott településen egész Ausztriában.

Tegyük hozzá, hogy Lackenhofban 1919 óta tartják nyilván az időjárási adatokat, és a mostani eredmény majdnem januári rekord. Legutoljára 1923-ban hullott ilyen sok hó, de talán lesz még esély túlszárnyalni az akkori 210 centiméteres hóvastagságot.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Adventure Home
Egyben bérelhető, 14 fős ház csodálatos helyen Palfauban. Barátságos atmoszféra, közös helyiség, konyha az önellátáshoz. A Hochkar feljáró 8 km-re található, mely síbusszal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof-Galerie Staudach
Vendégszerető osztrák házaspár által vezetett egyszerű kis fogadó Hollenstein/Ybbs településen, 3 km-re Königsberg, 35 percre Hochkar és 40 percre Lackenhof síterepeitől. 2, 3 és 4 ágyas szobák félpanziós ellátással, kis kerti "hüttével". Ingyenes Wifi internet!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.