Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar: az út már járható, de még le van zárva

2019.01.14. Bata Attila

A terveknek megfelelően halad Hochkar síterepének kiszabadítása a hóból. Először a síterephez vezető kilenc kilométer hosszú utat kellett letisztítani és biztonságossá tenni. Ez tegnapra sikerült. Most a hadsereg és a tűzoltóság következik, egyelőre csak ők használhatják az utat.
Kép: Hochkar síterep
Kép: Hochkar síterep
Körülbelül 3-4 méter vastag a hó Hochkar síterepén, ott ahol a szél nem állított belőle hófalakat. A szélfúvásnak kitett helyeken még ennél is nagyobb a hó. A síterep kiszabadítása a tervek szerint halad. Tegnap járhatóvá tették az alpesi utat, amelyet egyelőre csak a mentőcsapatok használhatnak. A hadsereg 130, a tűzoltóság 180 önkéntese dolgozik a síterepen váltott műszakban, hogy először is elérhetővé tegyék a vendéglőket és szállásokat. Sok esetben ezek az épületek ki sem látszanak a hóból.
Fotó: Bergrettung Göstling
Fotó: Bergrettung Göstling
A gondot az jelenti, hogy a következő időszakban további 50-100 cm hó hullhat a síterepre, amely tovább nehezítheti az extrém körülmények között dolgozó önkéntesek dolgát.
Fotó: Hochkar
Fotó: Hochkar
A szomszédos Lackenhof síterepén már szombat óta ismét lehet síelni, igaz nem az összes lift üzemel. A településen annyi hó hullott, hogy tegnap még vezette az osztrák települések listáját. Az itt mért 195 cm a legmagasabb érték lakott településen egész Ausztriában.

Tegyük hozzá, hogy Lackenhofban 1919 óta tartják nyilván az időjárási adatokat, és a mostani eredmény majdnem januári rekord. Legutoljára 1923-ban hullott ilyen sok hó, de talán lesz még esély túlszárnyalni az akkori 210 centiméteres hóvastagságot.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Familienpension Sonnenhof
Az 55 férőhelyes családi panzió a sífelvonótól 200, a település központjától 250 méterre található. Elhelyezés: 2,3,4,5,6 ágyas (1 és 2 légteres) összkomfortos, TV-s szobákban. Ellátás: félpanzió.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension zur Post
A panzió a 4 személyes "B" jelzésű ülőlifttől, valamint település központjától és a sífelvonótól 250 méterre található. Elhelyezés 2, 3 és 4 ágyas szobákban lehetséges, melyek mindegyike TV-vel felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.