Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: kedd estig fél méter hó hullott a nyugati hegyekben

2019.12.10. Bata Attila

Tegnap délután érkezett meg a havazás Ausztriába. A nyugati határvidéken ma estig kb. 50 cm hó hullott, kelet felé haladva az országban csökken a lehullott hó mennyisége.
Lech Zürs am Arlberg: 50 cm friss hó
Lech Zürs am Arlberg: 50 cm friss hó
Ezúttal nyugatról érkezett a havazás Ausztriába. Előtte Svájcban tombolta ki magát, az északi oldalon 30-50 cm, a havasabb régiókban 60 cm hó hullott hétfő és kedd este között.

Az Osztrák Meteorológiai Intézet (ZAMG) szerint, ahogy a nyugati áramlásnál lenni szokott, a nyugat-osztrák hegyek (Bregenzerwald és Arlberg) jelentették az első nagyobb akadályt a nedves légtömegeknek, így a csapadék jelentős része ezekben a régiókban hullott le. Kelet felé haladva már kevesebb hó hullott, ahogy a lenti táblázaton is látszik, már a salzburgi mérőállomások is kevesebb mennyiségű friss havat regisztráltak.
Ennyi hullott ma reggelre (Forrás. ZAMG)
Ennyi hullott ma reggelre (Forrás. ZAMG)
Ezek még ma reggeli adatok, délelőtt még néhány centiméter hullott hozzá. Pl. Laterns (1550 m) 49 cm. Délutánra azonban már több helyen is felszakadozott a felhőzet és előbújt a Nap, így néhány helyen a tömörödés is megindult a mínusz 5 fok alatti hidegben, mint pl. Langen (1250 m) mérőállomáson 34 cm maradt.
Vorarlberg havazás után
Vorarlberg havazás után
Vorarlberg havazás után
Vorarlberg havazás után
Szerdán megnyugszik az időjárás, de csütörtöktől ismét beborul az ég és további havazásokra lehet számítani az északi és a déli oldalon is Ausztriában, főleg a pénteki napon. A hóhatár északon alacsonyabban, délen magasabban (800-1100 m) alakul majd.
Zell am See
Zillertal
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.