Menü ≡

Ausztria: kedd estig fél méter hó hullott a nyugati hegyekben

2019.12.10. | Szerző: Bata Attila
Tegnap délután érkezett meg a havazás Ausztriába. A nyugati határvidéken ma estig kb. 50 cm hó hullott, kelet felé haladva az országban csökken a lehullott hó mennyisége.
h i r d e t é s
Ezúttal nyugatról érkezett a havazás Ausztriába. Előtte Svájcban tombolta ki magát, az északi oldalon 30-50 cm, a havasabb régiókban 60 cm hó hullott hétfő és kedd este között.

Az Osztrák Meteorológiai Intézet (ZAMG) szerint, ahogy a nyugati áramlásnál lenni szokott, a nyugat-osztrák hegyek (Bregenzerwald és Arlberg) jelentették az első nagyobb akadályt a nedves légtömegeknek, így a csapadék jelentős része ezekben a régiókban hullott le. Kelet felé haladva már kevesebb hó hullott, ahogy a lenti táblázaton is látszik, már a salzburgi mérőállomások is kevesebb mennyiségű friss havat regisztráltak.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Ezek még ma reggeli adatok, délelőtt még néhány centiméter hullott hozzá. Pl. Laterns (1550 m) 49 cm. Délutánra azonban már több helyen is felszakadozott a felhőzet és előbújt a Nap, így néhány helyen a tömörödés is megindult a mínusz 5 fok alatti hidegben, mint pl. Langen (1250 m) mérőállomáson 34 cm maradt.
Szerdán megnyugszik az időjárás, de csütörtöktől ismét beborul az ég és további havazásokra lehet számítani az északi és a déli oldalon is Ausztriában, főleg a pénteki napon. A hóhatár északon alacsonyabban, délen magasabban (800-1100 m) alakul majd.
Zell am See
Zillertal
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »