Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás kezdődött az Alpokban és folytatódik a héten

2019.12.09. Bata Attila

Vasárnap este már havazott az Alpok észak-nyugati részén. A havazás fokozatosan terjed kelet felé, hétfő délután már Nyugat-Ausztriát is elérte, majd később a stájer hegyeket is. Szerdáig akár 50 cm is hullhat ebben a régióban.
Riesneralm (Stájerország), 1470 m
Riesneralm (Stájerország), 1470 m
Ismét havas és hideg hét elé nézünk az Alpokban. Annyi hó hullhat, hogy a nyitás előtti előkészületben lévő síterepeken segítsen egy kicsit néhány centiméter friss hóval.
Kreischberg, 1770 m, hétfő délután
Kreischberg, 1770 m, hétfő délután
Az Alpok északi oldalának nyugati részén annyira már nem hiányzott egy újabb havazás a nyitáshoz, de a friss hó mindig jól jöhet. Hétfő estig 10-20 cm hullott a francia-svájci határ közelében, a legszerencsésebb helyeken maximum 30 cm, mindez 1200-1700 méter között váltakozó hóhatárral.
Lech Zürs am Arlberg hétfő este élőben
A havazás keletnek tart és már hétfő kora délután elérte a legnyugatibb osztrák tartományt, Vorarlberget, ahogy ez a fenti videón látható. Ausztriában a nyugati régióban várjuk a legtöbb havat, akár 50 centimétert kedd estig. A lenti térkép a havazás várható területi és mennyiségi eloszlását mutatja Ausztriában.
A mostani havazásban a legnagyobb mennyiséget, további 50-60 cm havat a svájci hegyek északi oldalára várjuk, a déli rész nagyobb havazására még egy kicsit várni kell. De már nem sokat. Csütörtökről péntekre az Alpok déli oldalának webkameráit kell majd nézni. Hideg és havazás érkezik, Olaszországban, az Alpok völgyeiben akár már 400 méteres magasságban is.
KOMMENTEK
Peter Szekely | 2019.12.10. 09:18
Szuper

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.