Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Méteres havazás kezdődött a Nyugati-Alpokban

2019.12.14. Bata Attila

Csütörtök este óta kisebb-nagyobb intenzitással havazik a francia és nyugat-svájci hegyekben. Újabb komoly havazás érkezett a főszezon előtt, szombat estig néhány régióban akár 1 méternyi hó is hullhat.
Ezúttal az Alpok nyugati része, és ott inkább az északi oldala kap nagyon sok havat. A Francia-Alpok északi oldala ma estig, 2000 méter felett több helyen is 80-100 cm vastag friss hóval gazdagodhat.
Les Arcs tegnap
Les Arcs tegnap
Az előrejelzések már napok óta ismertek, így például a Val d'Isere-i világkupa síverseny szervezőinek főhet a fejük. Először, a szombati nagy havazás miatt megcserélték a programot, és a szlalomot tették szombatra, mivel egy rövidebb pályát könnyebb előkészíteni. Tegnap már annyi hó hullott, hogy az esti nyitóbulit sem tudták megrendezni. Biztos, hogy legalább százan fognak éjszaka is a pályán dolgozni, és mégsem biztos, hogy a reggel hétkor megtartandó megbeszélésen az a döntés születik, hogy megtartják a versenyt. (szerk. a szombati verseny végül elmaradt)

Franciaországban az Alpok déli része is kb. 40-60 cm hóval számolhat ma estig. Ha még van szabad szálláshely karácsonyra, akkor ilyen hírek hatására gyorsan el fognak fogyni.
Val d
Val d'Isere: a szervezőknek gondot okoz a sok hó
Svájcban is a nyugati oldal és az északi rész kapta a legtöbb havat. Tegnapelőtt 20-30 cm, tegnap 40-60 cm hullott, ma pedig további 30-50 cm várható. A havazás mennyisége kelet felé csökken az északi oldalon, a déli oldal pedig most nem sok havat kapott.

A friss hó jókor jön, jövő hét már a karácsony előtti hét, és meteorológiai szempontból most nem a legjobbak a kilátások a síterepek részére. De ezzel most még nem foglalkozunk. Jövő hét elején visszatérünk erre a témára, egy kellemes csalódás reményében.
KOMMENTEK
Peter Szekely | 2019.12.14. 13:39
Szuper :)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.