Menü ≡

Havazott a hazai hegyeinkben és síterepeinken

2019.12.13. | Szerző: Bata Attila
Tegnap este nyugat felől havazás érkezett Magyarországra. Nyugat-Magyarországon az alacsonyabb régiókban, az ország többi részén a hegyekben maradt meg az összefüggő hótakaró.
h i r d e t é s
Az OMSZ adatai szerint ma reggel Kékestetőn már 17 cm volt a hóréteg vastagsága, amely lassan tovább hízik a folyamatos havazásnak köszönhetően és a 10:51-es jelentés szerint már elérte a 19 centimétert.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az Északi-középhegységben máshol is havazott. Havas képeket mutat a Mátraszentistváni Sípark webkamerája, ahol az eddig elkészített műhó mellé friss hó is hullott. Itt a szombati nyitásra készülnek, amely már hivatalosan is bejelentettek. Csak a mostani hétvége erejéig nyitnak ki.
Szintén havasak az utak a Bükkben, Bánkút környékén is havazott.

A Nagy-Hideg-hegyen található turistaház üzemeltetői 10 cm friss hóról számoltak be a hójelentésünkben, a képeken is látszik a téli kínálat az asztalon.A nyugati országrészben az alacsonyabb régiókban is megmaradt a hó, jellemzően pár centiméter vastag a hóréteg. Sopronban kb. 5 cm hullott.

Az eplényi sípályán a természet ma reggel 2 cm friss hóval vette ki a részét, emellett a hóágyúk eddig átlagosan 50 cm havat gyártottak a pályára. Jelenleg (pénteken) egyedül itt lehet síelni az országban. Most már optikailag is tél van, a vékony hólepel a pályákon kívül is befehérítette a tájat.
Eplény: jó állapotban van az 1-es pálya
Mindenkit arra bátorítunk, hogy a hétvégén adjon egy esélyt a hazai síelésnek, mert a jövő heti időjárási előrejelzések nem sok jóval kecsegtetnek. Enyhébb időszak következik, bár valószínűleg ezt a vastag és tömörített hóréteg Eplényben és Mátraszentistvánban is át fogja vészelni.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »