Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazott a hazai hegyeinkben és síterepeinken

2019.12.13. Bata Attila

Tegnap este nyugat felől havazás érkezett Magyarországra. Nyugat-Magyarországon az alacsonyabb régiókban, az ország többi részén a hegyekben maradt meg az összefüggő hótakaró.
Kép: Nagy Hideg-hegy Sí- és Túraközpont
Kép: Nagy Hideg-hegy Sí- és Túraközpont
Az OMSZ adatai szerint ma reggel Kékestetőn már 17 cm volt a hóréteg vastagsága, amely lassan tovább hízik a folyamatos havazásnak köszönhetően és a 10:51-es jelentés szerint már elérte a 19 centimétert.
Kékestető webkamera
Kékestető webkamera
Az Északi-középhegységben máshol is havazott. Havas képeket mutat a Mátraszentistváni Sípark webkamerája, ahol az eddig elkészített műhó mellé friss hó is hullott. Itt a szombati nyitásra készülnek, amely már hivatalosan is bejelentettek. Csak a mostani hétvége erejéig nyitnak ki.
Mátraszentistván webkamera
Mátraszentistván webkamera
Szintén havasak az utak a Bükkben, Bánkút környékén is havazott.

A Nagy-Hideg-hegyen található turistaház üzemeltetői 10 cm friss hóról számoltak be a hójelentésünkben, a képeken is látszik a téli kínálat az asztalon.

A nyugati országrészben az alacsonyabb régiókban is megmaradt a hó, jellemzően pár centiméter vastag a hóréteg. Sopronban kb. 5 cm hullott.

Az eplényi sípályán a természet ma reggel 2 cm friss hóval vette ki a részét, emellett a hóágyúk eddig átlagosan 50 cm havat gyártottak a pályára. Jelenleg (pénteken) egyedül itt lehet síelni az országban. Most már optikailag is tél van, a vékony hólepel a pályákon kívül is befehérítette a tájat.
Eplény: jó állapotban van az 1-es pálya
Mindenkit arra bátorítunk, hogy a hétvégén adjon egy esélyt a hazai síelésnek, mert a jövő heti időjárási előrejelzések nem sok jóval kecsegtetnek. Enyhébb időszak következik, bár valószínűleg ezt a vastag és tömörített hóréteg Eplényben és Mátraszentistvánban is át fogja vészelni.
Havazott a Bükkben (Kép: Fehér Sas Panzió)
Havazott a Bükkben (Kép: Fehér Sas Panzió)
Dobogókő Menedékház
Dobogókő Menedékház
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.